Grækenland tættere på at undgå genopblusset gældskrise

Den græske regering er gået med til nye krav som betingelse for udbetaling af ny lånerate fra kreditorerne.

Grækenlands finansminister Euclid Tsakalotos hilser på Eurogruppens chef, den hollandske finansminister, Jeroen Dijsselbloem, under et møde med gruppens finansministre under et møde i Bruxelles. (Foto: © Francois Lenoir, Scanpix)

Grækenland har ifølge nyhedsbureauet AFP accepteret et kompromisforslag fra sine kreditorer i de øvrige eurolande og Den Internationale Valutafond (IMF).

Det sker med sigte på at bryde dødvandet i forhandlinger om at få udbetalt en ny lånerate.

Ifølge AFP har finansminister Euclid Tsakalotos på et møde med de øvrige eurolandes finansministre i Bruxelles accepteret en række krav, der automatisk bliver udløst, hvis ikke Grækenland lever op til sine budgetmål.

EU's økonomikommissær, Pierre Moscovici, understreger på et pressemøde, at forhandlingerne endnu ikke er i mål. Men der er gjort gode fremskridt.

- Vi har stadig hårdt arbejde for os. Men der er både vilje og vej, og i dag har vi klart oplevet, at viljen er der, siger Moscovici.

IMF påpeger ligeledes, at der er en del arbejde forude.

Eurogruppe-chef: Jeg er glad for udfaldet

Dødvandet har skabt frygt på de internationale markeder for, at man vil opleve en tilsvarende situation som for to år siden, hvor Grækenland var tæt på at ryge ud af eurosamarbejdet, skriver AFP.

Grækenland skal snart have udbetalt sidste rate af den hjælpepakke på 86 milliarder euro, der blev vedtaget i 2015. Pengene er nødvendige, for at landet til juli kan betale en gældspost på syv milliarder euro.

Men der har været uenighed om kravene til yderligere økonomiske reformer i Grækenland.

Eurogruppens chef, den hollandske finansminister, Jeroen Dijsselbloem, siger, at han ikke kan gå ind på detaljerne. Men han gør det klart, at der stadig arbejdes med reformer af det græske pensionssystem og arbejdsmarked.

- Jeg er meget glad for udfaldet i dag, siger han med henvisning til det kompromis, der er enighed om.

/ritzau/