Det var ganske få medarbejdere i Skat, der havde til opgave at håndtere anmodninger om at få udbetalt udbytteskat, indtil Skat for få dage siden lukkede midlertidigt ned for udbetalingerne.
Det oplyser Skat i et skriftligt svar til DR.
- Vi kan oplyse, at der indtil stoppet for udbetalinger var fem personer beskæftiget med administration af refusionsanmodninger vedrørende udbytteskat, skriver Skat.
Alene i 2015 har de fem personer godkendt udbetalinger for 8,7 milliarder kroner, men 3,2 af dem, mener Skat, er gået til svindlere.
Svindel for mindst 6,2 milliarder
Svindlen er, ifølge Skat, foregået ved, at et netværk af udenlandske firmaer har søgt om at få udbytteskat udbetalt på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.
Når danske selskaber udbetaler udbytte, tilbageholdes 27 procent i skat, men udenlandske aktionærer, som er omfattet af aftaler om dobbeltbeskatning, kan få hele eller dele af udbytteskatten refunderet.
I det her tilfælde har svindlerne siden 2013 fået udbytteskat refunderet for aktier, de ikke ejer. Svarende til et beløb på mindst 6,2 milliarder.
De seneste to år har svindlen udgjort op mod 40 procent af hele det beløb, Skats fem medarbejdere har udbetalt i refusion for skatteudbytte.
Opgaven er placeret flere steder i landet
Ifølge Skat er de fem personers opgave med at håndtere refusionsanmodningerne placeret flere steder i landet.
Det oplyser de i det skriftlige svar.
Efter afsløringen af det, der kan betegnes som landets største svindelsag, kritiserer flere eksperter Skat for ikke at have udført en god nok kontrol.
En rapport fra Intern Revision under Skatteministeriet fra 2013 afslører, at Skat ad flere omgange er blevet advaret om, at der var rod i håndteringen af de skatterefusioner, som nu menes at have kostet den danske statskasse mindst 6,2 milliarder kroner.