Ekspert: OW Bunker-redegørelse er godt nyt for investorerne og kreditorerne

Der var alvorlige fejl og mangler i det materiale, som lå til grund for børsnoteringen af OW Bunker, vurderer kurator.

OW Bunker blev børsnoteret i marts 2014 og gik konkurs i november samme år efter at have tabt op mod en milliard kroner på spekulation i olieprisen. (Foto: © Kasper palsnov, Scanpix)

Kurator-redegørelsen af forløbet omkring OW Bunkers børsnotering og selskabets konkurs er godt nyt for de aktionærer og kreditorer, som har tabt penge i sagen.

I hvert fald hvis domstolene tager redegørelsens konklusioner for gode varer i en eventuel retssag, vurderer professor i selskabsret på CBS, Søren Friis Hansen.

- Så er det for mig at se meget sandsynligt, at man når frem til, at der er både et bestyrelsesansvar og et prospektansvar, forklarer han.

- Det vil i givet fald betyde, at dem, som har penge til gode – investorerne og kreditorerne – vil have en god chance for at få i hvert fald en del af deres penge igen.

Søren Friis Hansen vurderer, at der kan rettes et erstatningskrav mod både OW Bunkers tidligere ejere, bestyrelsesmedlemmerne samt de rådgivere, som var med til at børsnotere selskaber.

Ifølge professoren bekræfter kuratorredegørelsen de oplysninger, som tidligere har været fremme.

Blandt andet at selskabet bevidst spekulerede i oliepriser og undlod at oplyse det i børsprospektet.

Derudover har kurator vurderet, at en udbyttebetaling, som blev gennemført kort tid før selskabets konkurs var uansvarlig, forklarer Søren Friis Hansen.

- Hvis det er korrekt, skal hele det udbytte, som er udbetalt til de tidligere ejere, betales tilbage til OW Bunker, og kommer derfor kreditorerne til gode, forklarer han.