Det har været nogle lange dage for Superliga-klubben Lyngby Boldklub, der har kæmpet for at skaffe de millioner, der skulle til for at redde klubben fra konkurs.
Og lige på målstregen er det lykkedes klubben at vinde kampen.
Lyngby Boldklub bekræfter fredag eftermiddag, at superligaklubben har udbetalt løn til spillerne og undgået en truende konkurs.
Klubben skal have 10 millioner kroner i kassen her og nu for at kunne udbetale spillernes løn. Og Inden sommerferien skal der sprøjtes yderligere fem millioner kroner i klubben for at holde den kørende, har nuværende ejer forklaret. Og med tiden skal der sprøjtes yderligere fem til ti millioner kroner i klubben afhængigt af ambitionsniveauet.
Fordele ved købet
Men selvom det ikke er en overskudsforretning at svinge dankortet til fordel for Lyngby Boldklub, så kan den nye køber alligevel få noget ud af investeringen. Det siger DR Nyheders erhvervsreporter Ole Hall, som har fulgt udviklingen i klubbens kamp for overlevelse.
Hvad står den kommende køber tilbage med efter købet af Lyngby Boldklub?
- Fodboldspillerne er den vigtigste lagervare i klubben. Truppen var god nok til at vinde bronze i Superligaen i seneste sæson. Men efter denne uges strabadser har fire spillere meldt deres afgang. Blandt dem er profilen Mikkel Rygaard. Det har medført, at spillertruppens værdi er stærkt faldende. Men der er en værdi trods alt, siger Ole Hall.
Hvad får den kommende køber ud af at købe Lyngby Boldklub?
- Fodbold er klart den sport i Danmark, der får mest opmærksomhed. Det betyder, at man som ejer får mulighed for at komme i medierne. Hvis man så går så langt som at blande sig i trænerens dispositioner, så er der endda ekstra opmærksomhed til en ny ejer. Og det kan være værdifuldt for nogle virksomheder, siger Ole Hall.
Hvad kan køberen tjene penge på?
- Byrådet i Lyngby-Taarbæk kommune har diskuteret, om man skal bygge ungdomsboliger nær Lyngby Stadion. Og netop de boliger kan være med til, at en køber af klubben måske får bedre mulighed for at tjene penge i fremtiden, siger Ole Hall.
Lang vej endnu
Men så let er det dog ikke. Lyngby Boldklub har ikke haft balance mellem indtægter og udgifter i månedsvis. Ifølge Ole Hall kan det hjælpe på budgettet, hvis mange af de løntunge spillere smutter.
- Men grundlæggende må man forvente at skulle skyde en hel del millioner ind for at holde klubben i live, siger Ole Hall.
Ifølge den nuværende ejer skal der bruges 10 millioner kroner her og nu til at lukke hullet i kassen. Derudover skal der falde fem millioner kroner inden sommerferien i 2018 og fem til 10 millioner kroner inden sommerferien i 2019 – altså op mod 25 millioner kroner. Sådan lyder de seneste tal fra klubbens ejer Torben Jensen fra Hellerup Finans.
- Det kan sagtens blive endnu dyrere, hvis man eksempelvis gerne vil købe nogle nye spillere i klubben, siger Ole Hall.
Der kan også være en stor ulempe forbundet med at købe en klub, som risikerer at rykke ned fra superligaen til sommer, lyder det fra Ole Hall.
- Det giver højst sandsynligt et ringere tilskuertal, færre sponsorindtægter og lavere tv-indtægter. Og så bliver det svært at sælge klubben videre med fortjeneste.