Børsmæglere, der tager sig til hovedet i ren frustration. Store virksomheder, som har tabt milliarder i børsværdi, og historisk aktiefald dag for dag på markeder over hele kloden.
De internationale aktiemarkeder har den seneste måned lidt under coronakrisen, og også i Danmark har aktionærerne mærket de benhårde konsekvenser af initiativer, der har fået væksten til at gå i stå.
Ved lukningen på månedens sidste børsdag klokken 17 har det ledende C25-indeks - de 25 største børsnoterede selskaber i Danmark - tabt 9,2 procent siden begyndelsen af måneden.
Det kunne dog have set endnu værre ud. For markedet er faktisk steget med mere end 12 procent siden 23. marts, hvor det ramte det absolutte lavpunkt.
- Det har været en katastrofe, som kunne være blevet en kæmpe katastrofe, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef ved Sydbank.
- Den optur, vi har set den seneste uge, er med til at give håb om, at der trods alt er en fremtid, men uanset det, så har vi set de største og kraftigste fald, vi nogensinde har oplevet.
- Det har været en ekstremt hård marts for de største danske aktier, og vi har haft nogle dage, hvor man nærmest ikke tænkte, at det kunne passe, siger Jacob Pedersen.
Herunder kan du se, hvordan værdien på de 25 største aktier på den danske fondsbørs er faldet og steget den seneste måned:
Selskaber faldt med 200 milliarder kroner på én dag
I løbet af måneden har C25-indekset sat to rekorder af den særdeles uheldige slags.
C25-indekset - der blev skabt i december 2016 - faldt nemlig med 5,49 procent 9. marts. Det var det suverænt største daglige kursfald i indeksets historie.
Tre dage senere blev den lidet uheldige rekord dog slået med en stor margen. Her faldt de 25 toneangivende aktier nemlig med samlet lige over otte procent. Det betød, at værdien af selskaberne faldt med mere end 200 milliarder kroner tilsammen.
Så blodige tal var der ikke set siden 6. oktober 2008, hvor det daværende C20-indeks faldt med lige over 11 procent.
- Dette var den suverænt værste periode, hvor vi så historiske kursfald. Det var en ekstremt blodig uge, hvor det for alvor blev tydeligt, at den amerikanske centralbank havde sænket renten ugen forinden, siger Jacob Pedersen fra Sydbank og fortsætter:
- De internationale aktiemarkeder gik nemlig lidt amok, fordi aktieinvestorerne er vant til, at den amerikanske centralbank giver noget mere hjælp - og det gjorde de først senere.
Hvilken betydning havde Mette Frederiksens udmelding 11. marts om, at store dele af Danmark skulle lukke ned?
- Nedlukningen har selvfølgelig haft en lille betydning, men det betød klart mest, hvad der skete i USA, siger aktieanalytikeren.
Amerikansk hjælpepakke blev taget godt imod
Der skulle gå adskillige dage, før det danske aktiemarked begyndte at rette sig op. Det absolutte lavpunkt kom nemlig først 23. marts, hvor indekset var nede med næsten 20 procent siden marts' begyndelse.
- Det er en periode, hvor der stadig er en masse nervøsitet, og hvor nyhederne om coronavirusset er det, der driver markedet. De nyheder er negative, og det reagerer investorerne på, siger Jacob Pedersen.
De danske marked har dog rettet sig gevaldigt op den seneste uge. Den seneste kursstigning kom i dag, hvor C25-indekset lukkede med et plus på to procent.
Det betyder, at indekset har vundet mere end halvdelen af det tabte i marts tilbage.
Og de positive vinde skyldes først og fremmest en ting, fortæller Jacob Pedersen. Den amerikanske hjælpepakke på 200 milliarder dollars til nødlidende virksomheder, som blev stemt igennem kongressen i sidste uge, har igen givet håb om bedre tider.
- Da det danske marked åbner 23. marts er FED (USA's centralbank, red) kommet med meddelelsen om, at de vil hjælpe - koste, hvad det vil, siger aktieanalysechefen fra Sydbank.
Nedturen kan risikere at fortsætte
Det er langt sværere at spå om fremtiden end at analysere på fortiden.
Derfor kommer vi ind i en april, hvor det er meget svært at vurdere, hvordan det danske aktiemarked vil reagere, fortæller Jacob Pedersen.
Udsigterne er dog ikke alt for positive.
- Vi vil se ind i en måned med et ret dårligt nyhedsflow. Alle tænkelige nøgletal vil være påvirket af coronakrisen, fordi verden er gået i stå vækstmæssigt. Jeg har set mange, som siger, at det slet ikke er sikkert, at bunden er nået endnu. Vi kan sagtens få en ekstra tur ned, siger han.
- Det, vi kan håbe på med aktiemarkedet, er, at nyhederne om coronavirus vil være mere positive. At vi vil få syn for sagen om, at kurverne knækker, og at alle tiltag virker.