Det kan blive dyrere for butikkerne - og dermed for forbrugerne - hvis Apple Pay får stor succes herhjemme.
Det frygter Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør Dansk Erhverv.
- Det, som danskerne ikke ser, er, at der ligger en potentiel merregning i form af højere omkostninger ved Apple Pay, siger han.
Ifølge markedsdirektøren kan butikkerne nemlig på grund af gebyrer ende med en millionregning, hvis forbrugerne skifter Dankortet ud med den nye betalingstjeneste fra Apple, der i dag er blevet lanceret i Danmark i samarbejde med Nordea og Jyske Bank.
- Som forbruger kan det umiddelbart være ligegyldigt, men der ligger en stribe omkostninger forbundet med at afvikle en betaling, siger Henrik Hyltoft.
Vil øge brugen af udenlandske kort
Danske butiksejere betaler løbende for det antal transaktioner, de har på Dankort og udenlandske kredit- og debetkort.
Men Apple Pay accepterer ikke i dag Dankortet. Har man et Visa/Dankort, vil betalinger med Apple Pay blive trukket over Visa-delen, og det gør en væssentlig forskel for prisen, som butikker bliver opkrævet i gebyrer, mener Henrik Hyltoft.
- Det kan hurtigt blive et regnestykke, hvor du skal holde 50 øre op mod eksempelvis fem kroner, hvis du har en betaling på 500 kroner, siger han.
De ekstra omkostninger vil i sidste ende gå ud over forbrugerne, fordi butikkerne vil lade priserne stige for at få de øgede gebyrer dækket, mener han.
Men kan jeres medlemmer ude i butikkerne så ikke bare nægte at tage imod Apple Pay?
- Ikke hvis du også skal modtage internationale kort, og du har kontaktløse betalinger, hvilket langt de fleste butikker har i dag. Så kan du ikke sige nej tak til Apple Pay, siger han.