Danmark tippede Belgien og Norge om milliardsvindel

De mistænkte bag svindel med udbytteskat i Danmark har også hentet store gevinster i andre lande.

- Vi har været udsat for den samme type svindel fra 2012 til 2015, hvor vi tabte omkring 1,5 milliarder kroner, siger Florence Angelici, der er talsperson for det belgiske skatteministerium. På billedet det belgiske parlament. (Foto: © DEA/W.BUSS, This content is subject to copyright.)

Afsløringen af milliardsvindlen i 2015 mod de danske skatteydere gav så meget genlyd i hele Europa, at flere andre lande straks gik i gang med at undersøge, om de havde været udsat for det samme svindelnummer.

Især i Norge og Belgien er resultaterne af undersøgelserne opsigtsvækkende.

- Vi hørte om sagen i medierne og så har vi et samarbejde med de nordiske skatteadministrationer, siger sektionschef i Skattedirektoratet, Line Wilberg

- Vi opdagede svindlen i december 2015. Jeg kan ikke sige, hvordan vi opdagede den, men det skete i forlængelse af afdækningen af svindlen i Danmark, siger Florence Angelici, der er talsperson for det belgiske skatteministerium.

Undgik tab på 2,4 mia.

I Belgien gav undersøgelsen pote, idet skattemyndighederne her fik forhindret, at man udbetalte 2,4 mia. kr. til de samme selskaber, der mistænkes for at stå bag svindlen i Danmark.

- Vi har været udsat for den samme type svindel fra 2012 til 2015, hvor vi tabte omkring 1,5 milliarder kroner. Men fordi vi fik stoppet svindlen i tide, undgik vi et tab på yderligere 2,4 milliarder kroner. Det skete takket være afsløringen af svindlen i Danmark, siger Florence Angelici.

I Norge havde man heller ikke fået mistanke om sagens omfang.

- Vi fandt ud af, at vi havde været udsat for et tilfælde af svindel i 2013, hvor vi udbetalte 476.000 kroner. Desuden fandt vi ud af, at vi havde været udsat for yderligere 10 forsøg på svindel for i alt 290 millioner krioner, siger Line Wilberg.