Den 44-årige Christian Stadil blev for alvor bredt kendt blandt danskerne, da han i 1999 sammen med sin far, Thor Stadil, opkøbte den dengang skrantende sportsvirksomheden Hummel, som de på få år forvandlede til igen at være en salgsmæssig succes.
I dag er han CEO og administrerende direktør i konglomeratet Thornico, der omfatter over 120 virksomheder inden for så vidt forskellige sektorer som fødevarer, mode, shipping, sport og emballage.
De næste seks tirsdage sidder iværksætteren og erhvervsmanden Christian Stadil, sammen med fire andre investorer, klar, når anden sæson af ’Løvens Hule’ ruller over skærmen på DR1.
En del af Christian Stadils forretningsfilosofi er, at kvantitet avler kvalitet.
- Som iværksætter skal man turde prøve nogle ting af. Man skal starte virksomheder op, afprøve nye produkter og dyrke markeder, for at der potentielt er noget godt imellem. Nogle ting vil fejle, og når det sker, må man sadle om og ændre på tingene. Næsten alle iværksættervirksomheder, som jeg arbejder med, laver noget andet i dag, end da de startede, siger Christian Stadil.
- Man skal bygge vingerne, mens man flyver
På Berlingske Business’ liste over de rigeste danskere i 2016 ligger Christian Stadil nummer 25 med en formue på 3,9 milliarder - et spring på hele 12 placeringer i forhold til året før.
Men ikke alt, hvad iværksætteren har rørt ved, har været en ubetinget succes. For eksempel da Hummel i begyndelsen af 00’erne forsøgte at komme ind på det lukrative amerikanske marked.
- Vi havde ikke den rigtige strategi for at komme ind på det amerikanske marked. Vi så det som et homogent marked, men i virkeligheden er USA mange forskellige markeder. Det kostede os 35 millioner kroner, og det var rigtig mange penge for os, siger Christian Stadil.
Løvens Hule er virkelighed
Den 44-årige Christian Stadil er blevet far til tre børn de seneste tre og et halvt år, og det har været en stor omvæltning i hans liv. Han prioriterer anderledes end tidligere, og børnene har været en medvirkende grund til, at han har skåret sine rejsedage ned fra 150 til cirka 50 dage om året.
De færre rejsedage har også givet ham muligheden for at være en del af iværksætterprogrammet 'Løvens Hule'.
- Det, der fik mig overbevist, var, at ’Løvens Hule’ adskiller sig fra andre Tv-shows – nemlig at det er virkelighed. Det er først, når kameraet slukker, at det virkelige arbejde starter for os investorer.
- Det tiltaler mig rigtig meget, at det ikke bare er underholdning. Det er også en mulighed for mig for at møde en masse spændende iværksættere, som jeg måske ikke ville have mødt ellers.
Det er ikke alle, der kommer lige heldigt at sted med deres 'pitch' i aftenens program:
Men det er ikke kun muligheden for at møde nye iværksættere og potentielt lave en god forretning, der fik ham overtalt til at medvirke i programmet. Han har også en mission om, at Løvens Hule skal være med tilfremme iværksætteri herhjemme.
- Der skal ske noget i Danmark, hvor vi har haft en meget lav vækst i flere år. Vi skal have mennesker som tænker nyt, og som tør starte nye virksomheder op. Hvis jeg kan være med til at slå et lille slag for det, så er det super.
Se med, når Løvens Hule har premiere i aften kl. 20.45 på DR1.