Brexit får Ryanair til at kigge mod nye markeder

Usikkerhed om Brexit smitter af på regnskab, og får Ryanair til at satse på mere vækst uden for Storbritannien.

Ryanair vil i stedet vokse på markeder som Italien, hvor regeringen har sænket skatten, Tyskland, hvor etablerede selskaber omstrukturer, og Belgien, hvor konkurrenterne lukker ruter og baser, lyder det i regnskabet (arkivfoto). (Foto: © ANDREAS ARNOLD, Scanpix)

Usikkerheden om briternes fremtidige forhold til EU får lavprisselskabet Ryanair til at se mod andre europæiske lande, hvor lavprisselskabet kan vokse.

Det oplyser Ryanair i regnskabet for første halvdel af det skæve regnskabsår 2016/2017.

Et kommende Brexit betyder ifølge Ryanair, at et svagt engelsk pund og lavere økonomisk vækst i Storbritannien vil sætte præg på lavprisselskabet også næste regnskabsår.

Det skal fokus på andre markeder dæmme op for.

- Vores svar er at reducere vores planlagte vækst i Storbritannien i 2017 fra 12 procent til omkring fem procent, skriver Ryanair i regnskabet.

Satser på lavere skatter og få ruter

Selskabet vil i stedet vokse på markeder som Italien, hvor regeringen har sænket skatten, Tyskland, hvor etablerede selskaber omstrukturer, og Belgien, hvor konkurrenterne lukker ruter og baser, lyder det i regnskabet.

Storbritannien står i dag for omkring 26 procent af omsætningen i Ryanair.

Trods udfordringerne efter briternes beslutning om at forlade EU og terrorangreb stiger både omsætning og bundlinje i Ryanair i de første seks måneder af regnskabsåret 2016/2017.

Men væksten er mere beskeden end tidligere vækstkurver hos flybranchens irske prispresser.

Omsætningen steg to procent i forhold til samme periode i regnskabsåret 2015/2016 til 4,1 milliarder euro. Resultatet efter skat steg tilsvarende syv procent til 1,2 milliarder euro.

Regnskabet afspejler samtidig, at Ryanair har sænket priserne. Passagertallet steg 12 procent til knap 65 millioner passagerer.

I oktober måtte Ryanair nedjustere forventningerne til årets resultat på grund af den svage kurs for pundet, så forventningen gik fra en vækst på 12 procent til nu syv procent.

/ritzau/