Evergrande.
En kinesisk ejendomsudvikler mange har lært at kende på meget kort tid, fordi den er truet af konkurs med risiko for at trække hele den kinesiske økonomi med sig i faldet. Og måske også den globale.
Så da nyheden i nat landede om, at ejendomsgiganten har indgået en aftale med kinesiske investorer om betaling af renter på et af sine mange obligationslån, faldt en lille sten fra mange investor-hjerters bryst.
- Det er et lille positivt tegn på, at der bliver lavet nogle aftaler, siger Allan Von Mehren, der er chefanalytiker hos Danske Bank, men holder igen med jublen.
- Det er stadig meget tidligt at sige noget om, hvad der skal ske med de mange betalinger til udenlandske investorer.
I morgen har selskabet nemlig endnu en gigantisk regning på 83,5 millioner dollar, der venter.
Usikkerheder og risici præger markedet
På trods af det skal vi ikke regne med at have en afklaring på, hvilken retning det går i for Evergrande og den kinesiske økonomi.
- Der er stadig betalinger på omkring 600 milliarder dollar, der skal betales resten af året. Så der er en masse risici og usikkerheder i systemet, som jeg tror, vil være ved os noget tid, siger Allan Von Mehren, der er chefanalytiker hos Danske Bank.
Men de risici og usikkerheder er der taget højde for hos mange af de danske investorer, forklarer Allan Von Mehren. Derfor vil det ikke overraske mange, hvis Evergrande ikke kan betale regningen i morgen.
- Alle forventer, de ikke kan betale, så dermed vil det ikke blive en kæmpe overraskelse. Men samtidigt ser vi også nogle gange, at når forventningerne rent faktisk bliver bekræftet, så ser vi at det forstærker nervøsiteten i markedet.
Stilhed før stormen - måske...
Nervøsiteten udeblev dog i dag på det danske eliteindeks, C25, der kom godt fra start, da børsen åbnede klokken ni. Men et er det danske marked, noget andet er det kinesiske.
Der har nemlig været lukket på det kinesiske marked mandag og tirsdag på grund af helligdage i landet. I dag er det så Hong Kongs aktiemarked, der er lukket.
Det er her Evergrande er børsnoteret. Aktien er faldet mere end 80 procent siden årsskiftet.
Kinas marked åbnede med et begrænset fald onsdag morgen, selvom mange frygtede et blodbad.
Faldet blev blandt andet begrænset, fordi den kinesiske centralbank sendte 90 milliarder yuan ind i det lokale pengemarked for at stabilisere den anspændte situation.
Nu er spørgsmålet så, hvornår den kinesiske centralregering rykker på sig, så det ikke ender i den økonomiske krise, som mange kinesere frygter, fortæller Allan Von Mehren, chefanalytiker hos Danske Bank.
- Ingredienserne er der til det, og det ved de også godt i Beijing. Derfor kommer de formentlig også til at skride mere ind på et tidspunkt, men samtidigt så vil de jo ikke bare gå ind og redde markedet, hver gang der er nogle problemer. Så det er det, vi sidder lidt og venter på.