Det var lidt af en drøm, der gik i opfyldelse for Anders Thornfeldt Jensen, da han i 2015 blev ansat og oplært til at køre sygetransport for ambulancefirmaet Bios.
Han har manglet den ene underarm fra fødslen, men det var ingen hindring, for man kan sagtens køre sygetransporter uden.
- Jeg var rigtig glad. Jeg har altid godt kunnet tænke mig at blive ambulanceredder, men på grund af mit handicap har jeg altid mødt negativitet og fået at vide, at det nok ikke var den vej, jeg skulle gå. Men mit handicap er medfødt, så jeg ved, hvad jeg kan. Så da Bios slår de her stillinger op til at køre sygetransport, tænker jeg, at det er nok noget af det tætteste, jeg kan komme på, fortæller Anders Thornfeldt Jensen.
Men selv om han både havde erhvervskørekort og de nødvendige kurser til at passe sit arbejde med at køre liggende sygetransporter, opdagede han pludselig, at folk på internettet var begyndt at diskutere hans handicap.
”Er Bios virkelig så meget på røven for at få reddere”, lød det i en facebookgruppe.
Hvad Anders Thornfeldt Jensen ikke kunne vide på det tidspunkt var, at Bios’ konkurrent Falck havde en finger med i spillet.
Over grænsen at ansætte handicappet
I facebookgruppen blev den manglende arm en del af diskussionen om Bios.
”Så kan jeg sgu godt forstå den lange ventetid," skrev en af brugerne.
”Synes selv, der er lidt over grænsen at have en ansat med kun en arm," svarede en anden.
- Jeg rystede på hovedet, jeg tænkte, det er meget lavt at skrive sådan nogle ting, husker Anders Thornfeldt Jensen.
I dag ved vi, at Facebook-gruppen var oprettet af et kommunikationsbureau på bestilling fra Falck, og ifølge Konkurrencerådet var formålet at presse Bios ud af det danske ambulancemarked ved at tilsværte firmaet og skabe frygt i befolkningen.
- Jeg synes, det er meget rystende, at en virksomhed som Falck gør det på denne her måde, siger Anders Thornfeldt Jensen.
Flere tillidsfolk fra fagforeningen 3F deltog i diskussionerne i facebookgruppen, og deres rolle bliver nu undersøgt af fagforeningen.