Når prins Henriks båre i dag klokken 18 bliver kørt fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke, vil den blive mødt af et æreskompagni med fane fra Jydske Dragonregiment.
Efter ankomsten bæres båren ind i slotskirken af ti officerer fra Den Kongelige Livgarde, mens prins Henriks musikkorps vil stå udenfor og spille.
Udover prinsens musikkorps kommer Holmens Kantori til at synge inde i kirken.
Efter prins Henriks båre er på plads, vil den kongelige familie afholde en privat kirkelig ceremoni, som kun den nærmeste del af kongefamilien og prinsens franske familie vil deltage i.
Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.
Når prinsens båre køres til Christiansborg Slotskirke, vil rustvognen blive fulgt af dronning Margrethe og den kongelige familie - ligesom man så det i går, da båren blev kørt fra Fredensborg Slot til Amalienborg.
På turen gennem indre by vil kirkeklokker ringe i mørket.
Kortegen vil køre fra Amalienborg gennem Frederiksgade, Bredgade, langs Kongens Nytorv og den franske ambassade. Turen fortsætter gennem Holmens Kanal forbi Holmens Kirke, hvor dronningen og prinsen blev gift 10. juni 1967, og til slut ende ved Christiansborg Slotskirke.
Fra lørdag har offentligheden adgang til kirken. Man har mulighed for at besøge prinsens båre klokken 15 og 19 lørdag, 12 til 19 søndag og igen mellem 15 og 19 mandag.
Det er en fast tradition i kongehuset, at Castrum Doloris danner rammer for, at offentligheden har mulighed for at sige et sidste farvel til den afdøde. På latin betyder Castrum Doloris "smertens leje" og er betegnelsen for den forhøjning i slotskirken, som prinsens båre skal placeres på.
Mens prinsens båre ligger på Castrum Doloris er det ligeledes en gammel tradition, at officerer fra Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet og Hjemmeværnet på skift vil stå æresvagt omkring prinsen båre.
Rettelse: Tidligere oplyste kongehuset, at det var Københavns drengekor, der skulle synge inde i kirken. Det er ikke korrekt og er derfor blevet rettet til Holmens Kantori.