Kongehuset dekreterer hofsorg til og med onsdag 14. marts.
I sørgeperioden deltager dronningen og den øvrige kongelige familie og hoffet ikke i selskabelige eller underholdende arrangementer, og der bæres mørkt tøj offentligt, skriver kongehuset i en pressemeddelelse.
Personale i uniform vil bære sørgebind på venstre overarm.
Hofsorg er betegnelse for en kortere eller længere sørgeperiode ved hoffet i forbindelse med et dødsfald i den kongelige familie, og det er regenten, der fastsætter længden af sørgetiden.
- I det øjeblik en kongelig dør, dekreteres hofsorg. I de næste dage deltager de kongelige ikke i festivitas, og de bærer mørkt tøj offentligt i respekt for den afdøde. Det er protokollen, siger Christian Eugen-Olsen, der er tidligere ceremonimester i kongehuset.
Sidst kongehuset dekreterede hofsorg, var da dronning Ingrid døde 7. november 2000.
Flag på halv stang i de kommende dage
Der flages også på halv stang fra samtlige statslige bygninger og statsskibe fra i dag klokken 08 og frem til solnedgang.
Ifølge justitsministeriet bliver der også flaget på halv i de kommende dage, 'indtil nærmere besked fremkommer', som det hedder i en meddelelse fra ministeriet.
Prins Henrik sov stille ind i aftes klokken 23.18 på Fredensborg Slot omgivet af dronningen, kronprins Frederik og prins Joachim. Han blev 83 år.
Og ifølge DR Nyheders kulturkorrespondent, Mette Hybel, var det prins Henrik udtrykkelige ønske at dø på Fredensborg Slot.
Tidligere på dagen i går blev han blevet flyttet fra Rigshospitalet til netop Fredensborg Slot for at tilbringe sin sidste tid dér.
Klokken cirka 21.30 i aftes kom både prins Joachim og kronprins Frederik til Fredensborg, så prinsen var omgivet af sin familie, da han sov ind.
Dronning Ingrid sov også ind på Fredensborg Slot.
I fredags meddelte Kongehuset, at prins Henriks tilstand var blevet alvorligt forværret, efter at han havde været indlagt på hospitalet siden slutningen af januar.
Offentligheden får mulighed for at kondolere. Fra i dag og en uge frem er der lagt kondolencelister frem i porten i Det Gule Palæ på Amalienborg. Der er åbent fra klokken 9-17.
Også her på dr.dk kan du dele en sidste hilsen til prins Henrik.