Københavns Vestegns Politi mistænker nuværende og tidligere ansatte på ugebladet Se og Hør for at have betalt kilder i både politiet, i Københavns Lufthavn, i et flyselskab, i Kongehuset og en sygeplejeske for at levere tavshedsbelagte oplysninger, der er blevet brugt til artikler i ugebladet.
Det skriver BT, som torsdag har fulgt et mere end fem timer langt retsmøde i Østre Landsret, der skal beslutte, om politiet skal have adgang til blandt andet pcere og mobiltelefoner, som man har beslaglagt hos Aller Media.
Mistanken er, ifølge anklageren og Københavns Vestegns Politi, så bestyrket, at politiet nu vil have landsrettens tilladelse til at gennemgå et omfattende beslaglagt materiale, herunder mailkonti, telefoner og andet teknisk udstyr for 11 nuværende og tidligere medarbejder i Aller Media.
Seks sider med søgeord
Hvis Østre Landsret afviser helt at ophæve kildebeskyttelsen, ønsker politiet i stedet rettens tilladelse til at søge gennem millioner af dokumenter og mails ved at anvende bestemte søgeord.
Politiet har udarbejdet en liste på seks sider med søgeord, der skal bruges når materialet gennemgås elektronisk, skriver BT.
Politiets mistanke om, at Se og Hør havde betalte kilder i hoffet og i kongehuset, hviler på en udtalelse fra den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup.
Ingen beviser for betaling
Da han blev afhørt af politiet sagde han, at kreditkortkilden blot var at sammenligne med andre af bladets faste kilder i politiet, i hoffet, i tårnet (lufthavnens kontroltårn, red.) i lufthavnen og (en) sygeplejerske.
I landsretten medgav en efterforskningsleder fra Københavns Vestegns Politi dog ifølge BT, at der ikke var beviser for, at nogle af disse kilder var betalt, og Qvortrup er ikke genafhørt og spurgt til spørgsmålet.
Østre Landsret afsiger en kendelse i sagen fredag.
/ritzau/