Hun lod publikum vente i næsten en halv time, men da den næstældste og nok mest excentriske kunstner på Northside Festival gik på, var alle mennesker under hendes trolddom. Med masser af bar, bodypainted hud og en garderobe ud over det sædvanlige begejstrede Grace Jones både publikum og anmeldere.
- Jones og hendes samarbejdspartnere ved stadig, hvordan man sammensætter et show både musikalsk og visuelt. Som hun selv frækt sagde undervejs: "Jeg ville ønske, at det var mig, der stod derude og så mig." Man forstår hende godt, skriver Ole Rosenstand Svidt fra GAFFA og giver hende fem stjerner.
Karisma i metermål
Fem stjerner bliver det også til i Berlingske, hvor Michael Charles Gaunt roser den 67-årige jamaicaner for blandt andet at holde sin hulahopring i rotation rundt om livet til nummeret 'Slave To The Rhythm'.
- Den store sangstemme har hun ikke længere. Til gengæld har hun stadig karisma i metermål. Og med sin blotte tilstedeværelse bragte hun noget tiltrængt vildskab og uforudsigelighed til en ellers meget pæn og velfriseret festival, skriver Berlingske.
Thomas Treo fra Ekstra Bladet svinger sig op på fire stjerner i sin anmeldelse og kalder det et forrykt freakshow.
- Jones rodede rundt på scenegulvet og sparkede sine sko af, mens hun klagede over, at hun havde forstuvet anklen dagen før i Norge. Selv på et ben var galningen imidlertid vildere end de fleste, og FKA twigs, der optrådte tidligere på aftenen, har langt op til den ægte vare, skriver Treo.
Ankom i stridsvogn
Inden koncerten var der allerede gang i det store freakshow. Grace Jones' kropsmaling betød nemlig, at hun måtte ankomme til scenen på en lidt utraditionel måde. Det fortæller DR's Marika Louise Hakesberg, der har talt med Northsides backstage-medarbejdere.
- Der skulle være en varevogn med et lad bagpå, fordi denne her fantastiske James Bond-dronning var bodypaintet. Så hun ankommer til scenen stående på ladvognen, som det var hendes stridsvogn, fortæller Marika Louise Hakesberg til P3.
Anmeldere: Amputeret Wu-Tang Clan
Anmelderne er lidt mindre begejstrede for det amerikanske hiphop-band Wu-Tang Clan. Bandets tre prominente medlemmer RZA, Method Man og Raekwon var nemlig ikke med i Aarhus, og det gjorde det lidt til et b-hold, mener Politiken.
- Det reducerede dem til hiphoppens hyggelige hængerøve, der både viste glimt af fortidens storhed og satte noget af eftermælet over styr med en al for lang og ujævn koncert, skriver Politikens Simon Lund og giver koncerten tre hjerter.
Han slutter sin anmeldelse med at kalde afslutningen på koncerten for en ”flad maveplasker”, da flere af publikum var sivet væk.
Gaffa er lidt mere fornøjede er lidt mere begejstrede og giver fire stjerner. Michael Jose Gonzalez skriver, at koncerten startede som én stor rodebutik med flere lydproblemer, men at den udviklede sig til en fest.
- Flow, rim og crowdkontrol sidder mere og mere i skabet, som koncerten skrider frem, og publikum er 100 procent på, og bandets energi bliver leveret lige tilbage i synet af dem. ’Ice Cream’ er en fest, og en cool, tilbagelænet ’C.R.E.A.M.’ sørger for at nakkenikkeriet ingen ende vil tage.