Hvis nogen kan kalde sig for multikunstner, må det være Martin Brygmann.
Manden med de mange talenter kan nemlig både skrive filmskuespiller, sanger, komponist, musicalperformer og komiker på sit alenlange cv. Men Martin Brygmann er også solomusiker med to album i bagagen.
Nu er han aktuel med sit tredje album, 'Bates Delight'.
Ville være VVS'er
Hvis vi skruer tiden tilbage til 1980'erne, så fremtiden helt anderledes ud for Martin Brygmann.
Voksenlivet begyndte nemlig ikke på den kunstneriske sti.
- Da jeg gik ud af folkeskolen, besluttede jeg mig for at blive VVS'er, fordi det ikke tog så lang tid, fortæller Martin Brygmann.
- Men jeg færdiggjorde det ikke rigtig.
Til gengæld blev Martin Brygmann blandt andet en fjerdedel af Lex & Klatten og en tredjedel af Det Brune Punktum.
To satiregrupper, som har fået mange danskere til at klaske sig på lårene af grin og synge med på politisk ukorrekte sange som 'Jeg trives bedst med hvide mennesker'.
Martin Brygmann har skrevet tekster og musik helt fra begyndelsen.
Og dem, der ikke er gamle nok til at huske Lex & Klatten og Det Brune Punktum, kender måske tv-julekalenderne 'Jul i Valhal' og 'Jesus og Josefine' fra TV 2, hvor musikken også er krediteret med Martin Brygmanns navn.
Et vigtigt arbejdsredskab
Alle vokalerne til det nye album 'Bates Delight' er indspillet Martin Brygmanns hjem i Furesø.
Her har Martin Brygmann også en notesbog, som er helt uundværlig for ham.
- Det her er et arbejdsredskab, som er meget vigtigt for mig, siger Martin Brygmann.
- Det er min tekstskrivningsbog. Det er meget vigtigt for mig at skrive analogt på et stykke papir og så strege over, så jeg bagefter kan se, hvor meget dårligt, jeg har fået skrevet, inden jeg fik skrevet den helt gode tekst.
Blevet god til spejlæg
Når man, som Martin Brygmann, er fyldt 54 år, har man naturligvis opbygget noget livserfaring.
For eksempel når det kommer til madlavning.
- Med alderen er jeg blevet betydeligt klogere på at lave spejlæg.
- Olivenolie på pande, meget høj varme, på med ægget, ned på lavt blus, og så lad det simre, til blommen er 'snotfri'. Det, man får, er en meget sprød side og en blomme, der er halvt bagt.
Endnu et talent på Martin Brygmanns alsidige cv.