Hun var måske ikke klar over det, da det skete.
Men da Anne Linnet som ung, talentfuld musiker i starten af 70'erne fik ideen til at danne et rent kvindeband, skabte hun dansk musikhistorie.
I Anne Linnets band kunne medlemmerne kunne dyrke et andet fællesskab end i mandsdominerede grupper og besynge kvindelivet indefra – inklusive forholdet til mand, børn og arbejde.
Men det hele blev kickstartet af en undren over, at hun var den eneste kvinde på scenen, når hun optrådte med sine egne sange.
- På den tid, når du så en pige på en scene, stod hun enten i en fin kjole og sang dansktop med et mandeband bag sig, eller også var det på diskotekerne, hvor de smed bluserne til lidt dans og lidt syngeri. Der var jo ikke nogen bands. De havde jo aldrig været der, siger Anne Linnet i den nye DR-dokumentarserie 'Anne, Sanne og Lis':
Et telefonopkald ændrede hendes liv
Et af medlemmerne i Shit & Chanel, som Linnet efterfølgende dannede, var en purung Lis Sørensen.
Hun skulle ikke tænke to gange, da hun blev kontaktet:
- Hun ringede til mig og spurgte, om jeg ville være med i et pigeorkester, for hun ville gerne lave et pigeorkester. "Gud, det lyder sgu da fedt!", fortæller Lis Sørensen om det telefonopkald, der ændrede hendes liv.
Mens Anne og Lis var ved at få skub i karrieren i Aarhus, var den jævnaldrende Sanne Salomonsen i gang med at kæmpe sig frem som sanger i København, men hun havde godt bemærket, hvad der skete i vestpå.
- Jeg kan huske, at jeg syntes, de var for seje. Det appellerende var, at de var piger sammen. At det ikke kun var mænd, der havde patent på at spille i band, fortæller Sanne i dokumentaren og fortsætter:
- De har haft en meget vigtig rolle i udviklingen af den danske musikscene på kvinders vegne. De har gjort noget utroligt. Det var virkelig stort. Jeg kunne godt identificere mig med dem, selv om jeg ikke kendte dem.
Tre vokale trumfer - et navn
Derfor slog hun da også til, da Anne Linnet kontaktede hende, da hun i 1980 dannede Anne Linnet Band, hvor Lis Sørensen og Sanne Salomonsens vokaler var et af trumfkortene.
- Der var en fest på scenen. Vi kunne noget forskelligt, som var stærkt, og som vi nød, indtil vi ikke nød det mere, husker Lis Sørensen tilbage.
Med et glimt i øjet giver Sanne Salomonsen en nøgle til forståelsen af, hvorfor gruppen kun nåede at udsende to album fra 1981-82:
- Det skulle jo hedde Linnet Band. Det kunne godt pisse mig lidt af, at hun skulle være så diktatorisk.