- Det er et faktum, at budgetoverskridelserne har været der, og at vi i flere omgange er blevet bedt om flere penge. Vi er enige i, at det er fuldstændig uacceptabelt.
Sådan siger medlem af Region Hovedstadens forretningsudvalg, Mette Abildgaard fra De Konservative, til DR Kultur i forbindelse med Melodi Grand Prixets budgetoverskridelser.
De seneste timer har Mette Abildgaard sammen med resten af forretningsudvalget siddet i møde, hvor de blandt andet har diskuteret de ekstraregninger for mere end 22 millioner kroner, som er dukket op i forbindelse med afholdelse af det internationale grandprix i B&W Hallerne i København.
Og står det til Mette Abildgaard, skal der placeres et ansvar.
- Vi går i gang med at undersøge, om vi kan placere ansvaret et sted på mandag, når grandprixet er overstået. Hvis vi kan det, skal der være konsekvenser, siger hun til DR Kultur.
Professor: Pilen peger på politikerne
Ifølge professor Bent Meier Sørensen, der er ekspert i ledelse og oplevelsesøkonomi ved CBS, er der dog ikke noget usædvanligt i, at bygningsprojekter som B&W Hallerne overskrider det planlagte budget.
Han mener derimod, at ansvaret for budgetoverskridelserne starter hos politikerne, der ikke har sørget for at budgettere ordentligt.
- Politikerne har en ide om, at man kan få det bedste for de billigste penge. Det kan man ikke. Politikerne, der ønsker de her store projekter, fortæller ikke vælgerne, hvad det reelt koster, og når budgettet skrider, så kan de lave en masse larm, siger han.
Havde underskudsgaranti på tre millioner
Ifølge Mette Abildgaard forsøgte Region Hovedstaden dog at sikre sig mod netop et underskud.
- Vi havde stillet en underskudsgaranti på tre millioner, men jeg tror ikke, der er nogen, der havde forestillet sig, at vi skulle op på mere end 22 millioner kroner. Vi har jo ikke arrangeret melodi grand prixet - det har vi haft Wonderful Copenhagen til. Men vi skal nu til at undersøge, om de i deres budgetlæggelse har været for urealistiske, siger hun.
Enhedslistens Susanne Lange, der også er medlem af Region Hovedstadens forretningsudvalg, er enig i, at der skal placeres et ansvar efter weekenden, når festen er overstået.
- Festen må ikke blive overskygget af det økonomiske rod, der har været, men jeg synes ikke, at Wonderful Copenhagen har været sin opgave voksen, siger Susanne Lange.
Festen må ikke overskygges af rod
Hun synes, det er for nemt, når professor Bent Meier Sørensen peger på politikerne som dem, der starter skandalen. Hun erkender dog, at også politikerne kan lære noget af den økonomiske misere under grandprixet.
- Det er ikke noget med, at det er alle andres skyld - vi vil naturligvis også gerne blive klogere på det her og lære af det til en anden gang, siger hun.
De ekstra udgifter for mere end 22 millioner kroner op til årets Eurovision er blandt andet gået til øgede sikkerhedsforanstaltninger, etablering af taget og arbejde med strøm, VVS og ventilation. Det viser et ellers hemmeligt notat fra Region Hovedstaden, som Metroxpress har offentliggjort.