Retten i Glostrup har her til middag sat det indtil videre sidste punktum i Se og Hør-sagen.
Det var et punktum, der resulterede i ubetingede fængselsstraffe til både den såkaldte tys tys-kilde, Peter Bo Henriksen, samt forhenværende Se og Hør-chefredaktør Henrik Qvortrup.
I den anden ende af spektret blev de to tidligere Se og Hør-journalister, Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen, idømt fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.
- Det ser ud til, at de hårdeste straffe gives til dem, som har det største ansvar i sagerne, siger Vibeke Borberg, der er forskningschef i medieret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Den eneste af de tiltalte, som blev frifundet i sagen, var Per Ingdal, der var konstitueret chefredaktør på Se og Hør i en overgangsperiode mellem Henrik Qvortrup og Kim Henningsen. Henningen blev også idømt et års betinget fængsel og idømmes samfundstjeneste.
Sagen, men også selve dommene, er ifølge Vibeke Borberg ganske usædvanlige, da alle tiltalte - altså med undtagelse af Per Ingdal - er idømt fængselsstraffe.
Ifølge Vibeke Borberg viser dommene, at journalister, redaktører eller andre redaktionelle medarbejdere ikke har "carte blanche" til at begå kriminalitet.
- Den her dom lægger jo snittet mellem, hvornår vi skal beskytte redaktionelle medarbejdere, fordi det, de laver, er vigtigt og har den her 'public watch dog'-funktion, og hvornår de foretager sig noget, som altså ikke falder ind under den her definition. Det er blandt andet det, vi kan bruge den her dom til.
Foruden de domme, der blev afsagt i dag, er også to tidligere redaktionssekretærer på Se og Hør, Lise Bondesen og Kim Bretov Jakobsen, tidligere blevet idømt betingede fængselsstraffe.
Aller Media, som udgiver Se og Hør, er desuden blevet idømt 50 dagbøder af 200.000 kroner, i alt 10 millioner kroner.