Højesteret skal afgøre, om politiet skal have adgang til kildemateriale hos Aller Media i sagen om ugebladet Se og Hør, da spørgsmålet er principielt.
Det oplyser Aller Medias advokat, Hans Jakob Folker, til Ritzau.
- Vi har fået tilladelse til at få sagen i Højesteret. Det er vi rigtig glade for, siger han og fortsætter:
- Vi er glade for, at Procesbevillingsnævnet har vurderet, at de spørgsmål, som der skal tages stilling til, er så principielle, at vi får lov til at få dem i Højesteret.
Aller vil beskytte kilder
Københavns Vestegns Politi ønsker at få adgang til pc'er, mailkonti og andet hos Aller Media i forbindelse med efterforskningen af Se og Hørs tys-tys kilde.
Politiet vil have ugebladets kildebeskyttelse ophævet, fordi det har mistanke om, at både nuværende og tidligere ansatte på ugebladet har betalt kilder i blandt andet politiet, Københavns Lufthavn og kongehuset for at have leveret tavshedsbelagte oplysninger til Se og Hør.
Men Aller protesterede, da materialet, som politiet har beslaglagt, indholder oplysninger om kilder, der er lovet beskyttelse, og som ikke har noget med den aktuelle sag at gøre.
Derfor ansøgte Aller Procesbevillingsnævnet om at få sagen prøvet ved en tredje instans, efter at byretten i Glostrup og Østre Landsret har behandlet sagen.
Det gav nævnet dem tilladelse til.
Juridisk tovtrækning
Hans Jakob Folker ved ikke, hvornår sagen kommer for Højesteret.
- Lige nu kan vi notere os, at vi har fået den tilladelse, der var nødvendig for at få sagen behandlet i Højesteret, siger han.
Retten i Glostrup gav i juni politiet tilladelse til selv at gennemgå materialet. Men det sagde Østre Landsret efterfølgende nej til.
Landsretten gav til gengæld tilladelse til, at byrettens gennemgang af materialet skete med bistand fra politiet. Men repræsentanter fra anklagemyndigheden og Aller skulle have mulighed for at være til stede og kunne udtale sig, om de enkelte dokumenter skulle indgå i efterforskningen eller ej.
/ritzau/