Forfatteren bag de seneste dages mest omtalte bog "Livet, det forbandede", Ken B. Rasmussen er overrasket over, at hans roman om blandt andet livet på Set og Hørt har fået så meget omtale og konsekvenser for tidligere og nuværende ansatte på bladet.
Det fortæller den tidligere Se og Hør-journalist i et interview med DR. Ken B. Rasmussen tidligere på dagen blevet afhørt af Københavns Vestegns Politi med en sigtets rettigheder.
- Når man skriver en bog, så sidder man helt alene og skriver i seks måneder. Uden anden kontakt. Man har vel en fornemmelse om, at der kan godt ske et eller andet. Men at det blev så voldsomt så hurtigt, det havde jeg ikke regnet med. Ikke i den grad, siger han.
Ken B. Rasmussen har med bogen sat gang i en større medieskandale efter påstande om, at Se og Hør systematisk har betalt en medarbejder med tilknytning til Nets for at få udleveret kendte og kongeliges kreditkortaktiviteter, så ugebladet kunne bringe sladderhistorier.
Konsekvenser for 12 medarbejdere
Den tidligere journalist på ugebladet frygter ikke selv at få en straf, men hvis han gør, så "vil han tage det som en mand".
Foreløbigt har bogens afsløringer dog haft konsekvenser for 12 personer i mediebranchen med tilknytning til Se og Hør. Mest omtalt er ugebladets tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup, der er stoppet som politisk kommentator hos TV 2.
Men også Lise Bondesen fra Ekstra Bladet er sendt på ferie på ubestemt tid for sin rolle som tidligere medarbejder.
Derudover er syv nuværende medarbejdere på Se og Hør sendt på ferie og to tidligere medarbejdere er sendt på ferie fra deres nye arbejdsplads på Billed-Bladet.
Tanken om at den ulovlige overvågning kunne få konsekvenser - herunder strafferetlige - havde da også strejfet Ken B. Rasmussen, før han skrev bogen.
Hvilken konsekvens tror du sagen får?
- Det har jeg ikke sat mig ind i. De menige journalister, der er endt med at skrive en artikel på baggrund af nogle ulovligt indsamlede kreditkortoplysninger har ikke kunnet gøre det uden deres chefers velsignelse. Se og Hør - og Aller i det hele taget - er et chefdrevet medie ud over alle grænser.
Tre redaktører kendte til overvågningen
Han fortæller desuden, at de tre tidligere chefredaktører på Se og Hør Henrik Qvortrup, Per Ingdal og Kim Henningsen ifølge hans oplysninger alle har haft kendskab til de ulovligheder, der angiveligt foregik.
De oplysninger har han videregivet til politiet, da han blev afhørt.
- Hovedpointen var, at jeg kunne verificere, at de menige journalister helt grundlæggende kun gjorde, hvad de fik besked på af deres chefer.
Ken B. Rasmussen hilser det velkomment, at journalister og andre efterprøver de påstande, hans bog - der bygger på mere fakta end fiktion - fremsætter.
- Indtil videre kan man se, at journalister har taget ting og sager fra bogen og været ude og verificere det. Og det er også derfor, jeg nu siger, at det med kreditkortet er ganske sandt. Så må vi se, hvad de finder frem til næste gang, siger han.
Foreløbigt er der ikke aftalt et nyt møde mellem Ken B. Rasmussen og politiet. Men han siger, at han står til rådighed, hvis politiet har flere spørgsmål.