Allers administrerende direktør, Pål Thore Krosby, oplyser i en pressemeddelelse, at bladhuset har indledt en intern undersøgelse af Se og Hørs mulige overvågning af kendte danskeres PBS-aktiviteter.
- Vi er overraskede over de oplysninger, der bringes frem i BT i dag. Hvis de påståede beskyldninger om systematisk overvågning er korrekte, tager vi naturligvis afstand fra sådanne metoder.
- Derfor ønsker vi at få kortlagt, hvad der er foregået på SE og HØR i den omtalte periode, og igangsætter nu en uvildig undersøgelse af påstandene, siger han.
Bog: Bestak kilde i PBS
BT citerede mandag en ny bog af en tidligere Se og Hør-journalist for, at en ansat ved PBS, det nuværende Nets, skal være blevet betalt af ugebladet Se og Hør for at overvåge kendte danskeres dankorttransaktioner.
Se og Hør brugte oplysningerne til at holde øje med de kendtes færden, tage billeder af dem på ferie, beskrive deres indkøb, restaurantbesøg og byture samt få mistanke om utroskab og graviditeter.
Overvågningen skal have fundet sted mellem 2008 og 2012. Angiveligt skal PBS-medarbejderen hver måned have afleveret kvitteringer til en værdi af 10.000 kroner til Se og Hør, hvor de blev vekslet til kontanter, så kilden kunne betales sort.
Politiundersøgelse på vej
Venstre og SF har i kølvandet på BT's afsløringer krævet, at Justitsministeriet iværksætter en undersøgelse af sagen.
Mandag eftermiddag oplyste Københavns Vestegns Politi, at de har indledt en undersøgelse af sagen, der skal afgøre, om der skal påbegyndes en egentlig efterforskning.
Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, har meddelt, at han ikke kender noget til, at Se og Hør skulle have benyttet sig af systematisk overvågning af de kendtes kreditkortaktiviteter, og han tager afstand fra metoden.
/ritzau/