Dagens dom i Østre Landsret i sagen mod Aller Medier giver ikke anledning til panderynker hos politiet og anklageren i sagen.
Ifølge rettens kendelse, så må politiet gerne gennemgå det omfattende materiale, som det har beslaglagt hos Aller Media i forbindelse med en ransagning i Se og Hør-sagen.
Men det sker ikke betingelsesløst, for først skal retten se materialet igennem for at tage stilling til, om politiet må bruge det. Og det lever politiet fint med ifølge Tine Ginnerup, anklager fra Statsadvokaten i København.
- Vi er ikke interesseret i andet materiale, end det der er relevant for sagen, og vi respekterer selvfølgelig også kildebeskyttelsen, siger hun til DR Nyheder.
Sidstnævnte med henvisning til, at Aller Media har forsøgt at forhindre politiet adgang til materialet, fordi det ifølge koncernen vil bryde kildebeskyttelsen.
Efterforskning fortsætterMed dagens dom i Østre Landsret kan politiet nu igen fortsætte efterforskningen i Se og Hør-sagen, hvor både Aller Media A/S, tidligere redaktører, chefer og journalister er tiltalt for blandt andet bestikkelse.
Anklager Tine Ginnerup er med egne ord "glad for", at efterforskningen nu kan fortsætte.
Østre Landsrets kendelse, der stadfæster store dele af byrettens dom, og dermed blåstempler politiets ransagning af Aller Medier, er ikke særlig overraskende, hvis man spørger mediejurist Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Jeg synes, dommen er forventelig. Det er jo ikke almindelig journalistik, hvor man ville afdække forhold af samfundsmæssig betydning, så kildebeskyttelsen har ikke den vægt, som den ellers har, siger Oluf Jørgensen.
Grundig afgørelse
Afgørelsen fra Østre Landsret fylder 12 sider, og ifølge Oluf Jørgensen har retten arbejdet grundigt med afgørelsen i sagen.
- Jeg synes, det er en grundig begrundelse. Der er ikke grund til kritik af landsretten. Politiet må ikke bruge materialet, før retten tager stilling til, om materialet må bruges i efterforskningen.
Oluf Jørgensen mener heller ikke, at sagen nødvendigvis er et skred i den forkerte retning, for sagen kan slet ikke sammenlignes med andre sager, hvor pressen ellers ville kunne blive tvunget til at udlevere kilder.
- Der er jo ikke nogen lignende sag. I dansk mediehistorie findes der ikke noget, der bare kommer i nærheden af det, som Se og Hør er mistænkt for. Det er en omfattende sag, og strafferammen er meget høj, siger Oluf Jørgensen.