"Theis er ikke i tvivl om, at de alle sammen er døde, og han er heller ikke i tvivl om, at de har været det længe. De er dækket af et tyndt frostlag, der har udvisket alt, hvad der engang har været af menneskeligt ved dem. De ligner isskulpturer i sollyset."
Hans-Jesper Theis er videnskabsmand og i Grønland for at foretage iskerneboringer og hente prøver op af indlandsisen.
Men noget er gået galt. Da han ankommer til lejren, et par dage efter resten af holdet, er de rumstations-agtige bygninger tomme.
Kollegerne ligger nøgne og døde
Ude bagved i den isnende polarkulde finder han sine kolleger nøgne og døde - tydeligvis drevet derud af ukendte personer med den ene hensigt at slå dem ihjel.
Den eneste fra forskerholdet, der ikke er blandt de omkomne, er den indesluttede Vibe, som Theis var næsten-kæreste med.
Men hvad er der sket? Vidste hun noget? Er hun offer eller skyldig? Og gemmer der sig noget i eller under isen, der kan få folk til at slå ihjel?
Indlandsisens særlige stemning
I efterårssæsonen læser vi krimier fra steder i Norden, som har en helt speciel karakter, og denne gang er vi i -35 graders kulde på den grønlandske indlandsis.
Bogen er også aktuel, fordi DR sammen med Information lige nu sætter fokus på miljø, klima og bæredygtighed i kampagnen 'Hvad gør vi nu? - vores omstilling til et bæredygtigt samfund'. Og de emner er yderst nærværende for ikke at sige direkte sprængfarlige i 'Is i blodet'.
Som sædvanlig er der online-læsekreds om bogen på Litteratursiden.dk. Vær med og fortæl hvad du synes om den. Bl.a. er vi selvfølgelig nysgerrige på dine tanker omkring hvad stedet betyder for historien og stemningen.