En hveps flyver rundt over os.
Kamal bliver forstyrret af den, da vi sidder på en bænk og snakker, inden han og Hav skal sende 'Roadtrip med Hav og Kamal', der i øjeblikket kører hver eftermiddag på P3.
- Den er der ikke, bror. Det lyder bare sådan, forsikrer Hav.
- Hvis jeg kan høre den, så er den her også, svarer Kamal, mens han febrilsk kigger efter den.
De sidste to uger har de kørt landet tyndt, mens lytterne er kommet med anbefalinger til, hvad de skulle lave.
De har blandt andet stået på paddleboard i Klitmøller, fisket i Nørre Vorupør og fløjet med svævefly i Arnborg.
- Programmet handler om to unge drenge, som er virkelig 'indre by'- type of guys, der får lov til at udforske Danmark for at se, hvad man kan lave i vores eget land, når man holder sommerferie, fortæller Kamal Hassan.
- Jeg har fundet ud af, at du faktisk godt kan sige, at du tager på ferie – og så køre til Vestkysten, tilføjer Havshen Nabaz, bedre kendt som Hav.
- Før grinte jeg af folk, hvis de sagde, de var på ferie. "Hvad snakker du om? Du er stadigvæk i Danmark." Men vi har fundet ud af, at der faktisk er rigtig mange ting at lave.
Og for de to 25-årige københavnerdrenge er det ligefrem en eksotisk oplevelse at skulle til Klitmøller, Nakskov og Herning.
- Vi forlader normalt ikke København. Jeg vidste ikke engang, at Klitmøller eksisterede, siger Kamal.
Men selvom de har været på udebane og er blevet kastet på dybt vand, har det været en fed oplevelse.
- Det har været et kæmpe kulturclash, hvor man ser to vidt forskellige verdener mødes, fortæller Hav.
For spørger man, hvad de to drenge normalt laver i løbet af sommeren, er hverken fiskeri eller svæveflyvning på listen.
- Drikke, siger Hav uden at tøve et sekund.
- Hygge, grille, være sammen med vennerne og ellers rejse. Jeg forlader kun København, når jeg skal rejse eller i sommerhus med gutterne.
Kamal foretrækker at bruge sin sommer i parker og på hyggelige pladser i København sammen med sine venner.
- I går var jeg for eksempel på Israels Plads, hvor jeg drak nogle breezers og spillede basket.
- Drak du breezers?, afbryder Hav.
- Nej, det gjorde jeg ikke. Jeg tænkte bare, det ville lyde godt på skrift.
- Jeg drak en øl, omformulerer Kamal og griner.
Vil gøre noget for kulturen
Når de ikke rejser land og rige rundt, plejer de to populære radioværter at sidde i P3-studiet, hvor de laver podcasten 'På bagsædet' og radioprogrammet 'Sus på'.
'På bagsædet' handler om deres kærlighed til urban musik og livsstil, som de forsøger at øge kendskabet til, når de ugentligt har en ny gæst inde i studiet.
Og den mission er da heller ikke gået ubemærket hen.
Sidste år vandt de podcast-prisen for 'Årets underholdning', ligesom Politiken har kaldt deres program for "en turbooplader af energi og en åben dør ind til den urbankultur, der ligger øverst på hitlisterne, men ofte flyver under borgerskabets kulturelle radar."
Ved siden af de to P3-programmer, har de deres egen YouTube-kanal 'Uden filter', hvor de interviewer forskellige artister.
Den startede de tilbage i maj 2019, hvor de lavede deres første episode med Gilli, der ellers normalt er kendt for ikke at give interviews.
Og det er altså den podcast, der har gjort, at de nu sidder på Danmarks Radio og snakker om urbankultur til hele landet.
- For os er det vigtigste, at vi kan gøre noget for kulturen, siger Hav.
De har ellers aldrig selv været de store radiolyttere. Det blev for ensformigt og de savnede diversitet. Hver gang de tændte, lød det som de samme værter, der spillede det samme musik og lavede det samme indhold.
- Jeg synes, der er en stor del af den danske kultur, der har været underrepræsenteret i radioen, fortsætter Hav.
- Der er mange unge mennesker, der har den samme musiksmag som os. Det kan man jo se på streamingtjenesterne. Men det bliver ikke spillet i radioen. Vi forsøger at præsentere den slags musik og de artister, der står bag den, for folk, forklarer Kamal.
- Nu kan du tænde for din radio og høre to drenge snakke det sprog, som unge rent faktisk snakker i virkeligheden. Det er en kæmpe gamechanger, mener Hav.
Og ligesom Hav og Kamal lyttede deres venner og dem, de kendte, heller ikke til radio.
- Nu har vi venner, der siger "Fuck AUX-stikket, vi tænder bare for P3. Drengene er på." Det er vi sindssygt stolte af at have opnået. Man føler, at man har ændret noget og rent faktisk gjort en forskel, siger Kamal.
Får kærlighed fra de fængselsindsatte
En anden gruppe som Hav og Kamal heller ikke synes, der er nok fokus på, er de indsatte i fængslerne.
- Det er vigtigt. Kan vi ikke få det med i artiklen? Gerne i overskriften, spørger Hav.
- Vi får enormt meget kærlighed fra folk, der sidder inde. Og selvom de har lavet noget lort, er de stadigvæk bare mennesker, husker Kamal på.
- De fortæller os, at de vitterligt lytter til os, mens de sidder inde, og at vores program holder dem oppe, når de mentalt har det svært. Så får man ekstra meget lyst til at give den alt, hvad man kan, når man står i studiet foran mikrofonen.
Én ting er, at de forsøger at repræsentere en del af befolkningen, som de mener ikke får nok opmærksomhed. Men de håber også, at de kan inspirere andre, der kommer med den samme baggrund som dem, til at søge i samme retning.
- Al radio skal ikke være ens. Der skal være noget forskelligt, hvis det skal være public service. Jeg håber, at vi kan vise dem, at der altså er en vej ind, og at de også godt kan blive radioværter.