Gift ved første blik-Luna elsker sex og intimitet: 'Hvorfor må jeg ikke have den samme lyst som mænd?'

For Luna var det helt naturligt at være sammen med sin nye mand på bryllupsnatten.

- Jeg er gået ind i det her eksperiment med åbent sind. Jeg droppede Tinder og al flirt til fordel for et ordentligt forhold med en ordentlig mand, siger Luna, som deltager i 'Gift ved første blik'. (© DR Presse)

Luna Elmkjær vågnede forvirret og kiggede sig omkring på hotelværelset. Klokken var kun fem, og ved siden af hende lå en fremmed mand. 'Fuck, hvad sker der her', nåede hun lige at tænke.

Men så slog den fremmede også øjnene op, og alting virkede nemmere igen. Manden i sengen var Anders Pilemand, som hun havde mødt dagen før ved alteret, og som hun blev gift med ved første blik.

- Hvis du spørger, hvordan jeg har det i maven lige nu, ved jeg det slet ikke, sagde hun til ham og lagde sig ind til ham igen.

Selv om Luna og Anders mødtes og blev gift dagen før, valgte parret at have sex på bryllupsnatten.

- Vi er to voksne mennesker, og hvis vi føler for det, så gør vi det, som den 52-årige pædagog siger.

Humøret var højt på parrets første morgen sammen:

'Hold lidt igen'

Dagen før brylluppet, da de ikke havde lært hinanden at kende endnu, havde Luna fået besøg af sognepræst Michael Brautsch, som er en af eksperterne i programmet. Han havde advaret hende om at gå for hurtigt frem. For det er en grænse, man overskrider, som man måske godt kan holde lidt igen på, forklarede han.

Men selv om Luna havde det i baghovedet, da de nåede til de sene nattetimer, traf hun sit eget valg.

- Han er jo præst, så det er klart, han siger sådan noget. Men det virkede rigtigt. Det var en meget dejlig mand, jeg mødte på min bryllupsdag og -nat, siger Luna.

Har ikke samme grænser

Helt fra starten har Luna, der er mor til to og bor i Høje Gladsaxe, fortalt åbent til kameraet, at intimitet betyder meget for hende.

- Det vigtige i et parforhold er tosomheden og at passe på hinanden. Og så skal man også have et godt sexliv eller nærhed, lød det, da hun skulle introducere sig selv i 'Gift ved første blik'.

Hun ved godt, at hun kan fremstå frembrusende, og det har hun ikke tænkt sig at skrue ned for. Ifølge Luna selv er hun en kvinde, der ikke er som alle andre.

- Jeg er en kontroversiel person, som man kan lide eller ikke lide. Jeg er en kvinde, der ikke har så mange grænser. På bryllupsnatten ville de fleste kvinder nok have lagt sig ned med natkjolen på og sove. Jeg sagde derimod til Anders med det samme, at jeg er en, der sover nøgen, som hun siger.

Dejligt at have sex

Det er altafgørende for Luna, at hun fremstår tro mod sig selv under hele programmet. Hun håber derfor at ramme andre kvinder med sit budskab om at stå ved, hvem man er.

- Vi skal også have lov til at sige, at det er dejligt at have sex, selv om vi ikke har en kæreste. Det er, som om, kvinder ikke må helt lige så meget, før der bliver kigget skævt til os, eller vi bliver set på som billige. Det har jeg altid opponeret mod, siger hun.

Selv bruger hun blandt andet sex til at abstrahere fra en stresset hverdag.

- Hvorfor må jeg ikke have den samme lyst som mænd og stadig få samme respekt? Sådan er det ude i verden, oplever jeg. Sex har altid været naturligt og sjovt for mig, og jeg skammer mig ikke over det, slår hun fast.

Psykolog: Vi kan alle lære noget af Luna

Gert Martin Hald er psykolog og specialist i klinisk sexologi. Han var med til at starte 'Gift ved første blik' som koncept i 2013 og har været med i alle sæsoner som ekspert lige siden. (© DR Presse)

Gert Martin Hald forklarer, at eksperterne som udgangspunkt råder deltagerne til at vente med at have sex, til de lærer hinanden lidt bedre at kende.

- Jeg tror, intimitet på første date i det her setup - som er bryllupsnatten - kan både være godt og skidt, siger Gert Martin Hald og uddyber:

- Det gode er jo, at det sker, fordi man er tiltrukket af hinanden. For nogle er sex lig med rekreation og nydelse og behøver ikke betyde, at man også skal fejre sølvbryllup. Det vil sige, at der ikke altid behøver at ligge så sindssygt meget i det - ligesom med onenight stands.

Psykologen forklarer dog, at sex på første nat kan være et tveægget sværd i 'Gift ved første blik'.

- Du kan ikke lave en klassisk 'hit and run' i det her setup, som han siger.

Kan føles som afvisning

Og det kan for eksempel blive et problem, hvis den ene i forholdet ikke har lyst til at være så intim længere og gerne vil træde et skridt tilbage. Så kan det pludselig føles for den anden som en afvisning, der kan være svær at komme sig over.

- Det, som var godt den aften, kommer pludselig til at modvirke formålet, nemlig at lære hinanden at kende, fordi det kan være så svært at opleve at blive afvist. Og det er jo trist, siger Gert Martin Hald.

Luna og Anders valgte at have sex på bryllupsnatten. Skulle de have ventet?

- Jeg tror, at Luna og Anders er så erfarne og har en alder bag sig, at for dem var det det rigtige på det tidspunkt. Det ser jeg på ingen måde noget forkert i.

Har det noget at gøre med, at de er det ældste par i sæsonen?

- I tilfældet med Luna og Anders tror jeg, det er tilfældigt, at de også er det ældste par, for der er andre deltagere, der også har seksuel erfaring. Det handler mere om, hvem de er som personer. Luna er en kvinde, der nyder sex og intimitet.

Ifølge Luna var deres seksuelle samvær en god afslutning på en forrygende bryllupsdag, hvor hun mødte sin nye mand, som eksperterne havde matchet hende med. (Foto: © Nicolas Cosedis, DR Presse)

Hun føler ikke, hun som kvinde har 'lov' til at stå ved, at hun nyder sex lige så meget som en mand. Hvorfor ikke?

- Når man snakker om seksualitet, nydelse og partnere, kan der hurtigt blive skam og tabu over det. Jeg tror, der er to ting i det, siger Gert Martin Hald.

- For det første handler det om de her almene stereotyper omkring mænd og kvinder, hvor det opfattes som mere naturligt, at manden er initiativrig. Men de stereotype roller er under angreb fra det almene samfund, hvor det bliver mere og mere okay, at både kvinder og mænd kan kontakte hinanden, forklarer han.

- Det andet er, at vi dømmer os selv ud fra de her stereotyper. Hvis man er kvinde og sammen med flere mænd, kan vi også være hurtige til at dømme os selv, selv om vi ikke synes, det bør være sådan. Luna tør stå ved sin seksualitet, og det er måske i virkeligheden noget, vi andre kunne lære lidt af, lyder det fra psykologen.