Mange stort anlagte computerspil når aldrig ud til spillerne, også selvom de lige ved at være færdige.
Midt i produktionen får udgiverne kolde fødder og trækker stikket. Tilbage står bristede forventninger hos gamerne og stor ærgrelse hos de mange kunstnere, der ofte har været i gang i flere år.
Det samme ville aldrig ske i filmverdenen. For her laver man som regel først trailerne, når filmene er godt i gang, og det er sjældent, at man opgiver halvvejs.
Det er dog sket, som med den næste X-Men-film ’The New Mutants’. Men den kommer - bare et års tid senere.
Sådan går det dog ikke med spillene. Er de først droppet, er det som regel helt slut, og gamerne må nøjes med at drømme om, hvordan de ville være blevet at spille.
Game over
For nylig droppede Amazons spilafdeling multiplayer-kampspillet ’Breakaway’, som der var store forventninger til. Traileren var imponerende, og spillet lovede nye variationer over genren. Men det får vi aldrig at se.
Og listen er lang: Her er nogle af de mest berømte spil, der aldrig kom:
- •
’Tom Clancys Rainbow 6 Patriots’, skydespil, droppet i 2014.
- •
’Scalebound’, actionrollespil med kæmpedrager, droppet 2017.
- •
’Star Wars 1313’, Star Wars-spil, der så meget flot ud, kværket, da Disney købte Star Wars i 2012.
- •
’Silent Hills’, gyserspil af den legendariske Hideo Kojima, droppet i 2015, da han forlod firmaet Konami.
- •
’Prey 2’, skydespil fra Bethesda, droppet I 2008.
- •
’Mega Man Legends 3’, platformspil med den klassiske figur, afblæst i 2010.
Nogle gange er der dog en god grund. I 2008 blev et nyt ’Doom’ sat i gang, men blev stoppet, fordi det så for gammeldags ud. Siden kom der så et nyt ’Doom’ i 2016, som var fremragende.
Det mest berømte spil, vi aldrig fik, er dog ’Half Life 3’. Det er aldrig blevet afblæst endeligt, så fans håber stadig på en fortsættelse af det legendariske skydespil, der var forløberen for ’Counter Strike’. Indtil videre har de dog ventet forgæves, og udgiverne Valve siger… intet.