- Simpelthen en fornøjelse at spille. Befriende fjollet.
- Lige dele pjattet og kløgtigt.
I efteråret vandt spillet den store 'Grand Prize' ved den prestigefyldte Indiecade Europe for indie-spil, der er spilbranchens svar på Sundance Film Festival.
Og det er på trods af, at spillet ikke er udkommet endnu.
Hos den danske udvikler Triband er man da også overordentligt stolte over, at deres lille spil-baby har klaret sig så flot forud for udgivelsen.
- Det er dejligt at få bekræftet sit storhedsvanvid. At alt det, man har tænkt i alle årene, er sandt, siger Peter Bruun, der er direktør i Triband.
Men han påpeger også, at den slags hæder ikke automatisk er lig med millioner af solgte eksemplarer.
- Sådan nogle priser har meget lidt indflydelse på spil. Det er 'bare' anerkendelse fra andre spilfolk, men det er også dejligt, siger han.
'Alle spil er faktisk golfspil'
Det er ikke uden grund, at 'What the Golf?' har modtaget fine ord fra anmeldere og priskomitéer.
Spillet bryder alverdens regler og normer for, hvad man kan og skal i spil, og de danske udviklere kalder det selv for et 'kunstmanifest'.
- Vi forsøger at opløse alle spil i verden og gøre dem til golf, lyder det fra direktør i Triband Peter Bruun.
For når man sætter sig ned for at spille ’What the Golf?’, så går det hurtigt op for én, at det ikke er et golfspil, som golfspil er flest.
- Vi plejer at sige, at det er et golfspil til folk, der ikke kan lide golf. Lavet af mennesker, der aldrig har spillet golf, lyder det med et glimt i øjet fra marketingchef Rune Drewsen, der uddyber:
- Da vi lavede spillet, viste det sig, at alle spil i grunden er golfspil. Det handler om at få ting fra A til B. Det er en helt grundlæggende spilmekanik.
- I Ludo handler det også om at komme fra A til B. Hvis man spiller Mario eller ser 100-meterløb til OL, så handler det om at komme fra A til B.
Og ud fra dén åbenbaring tog de danske spiludviklere hinanden i hænderne og legede videre med alverdens idéer.
- Vi tog mekanikken fra golf, hvor man slår til ting for at komme fra det ene punkt til det andet, og så slap vi tøjlerne og tænkte 'Hvad så hvis golfbolden er en hest? Hvad hvis bordtennis var golf?', tilføjer Tim Garbos, der er kreativ direktør i Triband.
Slut med kedelige golfspil
Idéen til spillet opstod, efter Rune Drewsens udsagn, da de tre gutter sad og snakkede om, hvor kedelige, de hver især synes, langt de fleste golfspil er.
- Derfor besluttede vi at lave et golfspil, der skulle være så sjovt, at der aldrig var nogen, der skulle sætte sig ned og spille kedelige golfspil igen, siger han.
Derfor betyder det også noget særligt for spiludviklerne, at deres spil er blevet æret med prisen ved Indiecade Europe.
- De spil, der normalt vinder de her priser, er ikke normalt helt vildt mainstream. Det betyder også, at vi ikke er mainstream. Og det er rart, for det er et mål for os at skille os ud, siger Tim Garbos.
Og det er noget, kollegaen Rune Drewsen kan erklære sig enig i. For ham betyder det meget, at deres produkter ikke er mellemgode varer, der sælger mellemgodt.
- Det værste resultat ville være, hvis vi lavede 'leverpostej'. Det skal enten gå rigtig godt eller rigtig skidt. Det er lige som med fodboldhold. Man skal følge de store klubber eller de små. Det er dér, det er sjovt. Og ligeledes skal det gå os enten rigtig godt eller helt ad helvede til, siger han.
'What the Golf?' udkommer på et endnu ukendt tidspunkt i 2019.