Han kæmper med fødderne i cha-cha-cha og med hofterne i samba. Glemmer at rette ryggen i valsen og har svært ved at følge rytmen.
Ligeså talentfuld Allan Simonsen var på fodboldbanen i 70'erne og 80'erne, ligeså svært er det for ham at svinge partneren, Sofie Kruuse, i tv-programmet "Vild med dans".
Alligevel vil tusindvis af fans fredag aften sandsynligvis stemme på ham og måske sende ham videre i konkurrencen.
En sejr for den 60-årige fodboldlegende, men ikke nødvendigvis for TV2, der står bag programmet, siger medieforsker Anne Jerslev.
Kan ødelægge programmetFra en medieforskers synspunkt er det her virkelig interessant, fordi det siger noget om, hvilken betydning seernes deltagelse kan få, siger Anne Jerslev, professor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet.
For selv om omtalen i medierne og hjemme foran skærmen ikke har været større, siden "førstedamen" Anne-Mette Rasmussen dansede med, så er der ifølge medieforskeren åbnet for et anarki, der kan ødelægge programmet.
- Med seernes sms-stemmer lukkes det uforudsigelige ind, og spørgsmålet er, hvor meget forstyrrelse programmet kan tåle, før det går i stykker, siger hun.
Dans fremstår komiskHos De Danske Danseskoler er formand Henning Christensen direkte ærgerlig over at se, hvordan mere talentfulde deltagere må forlade konkurrencen, blot fordi der er opstået en kult omkring Allan Simonsen på de sociale medier og i pressen.
- Stik imod hensigten får programmet dans til at fremstå som noget komisk. I stedet for at seerne tænker "når han kan, så kan jeg også", så sidder de tilbage med en følelse af, at det er til grin, siger han.
TV-chef afviser kritik
Den kritik afvises af TV2's underholdningschef, Gitte Madsen, for Allan Simonsen øver sig flittigt og tager dansen meget seriøst.
- Men vi har forskellige forudsætninger for at lære nyt. Og så handler dans jo ikke kun om at få gang i fødderne, men også om at give folk selvtillid og fornyet livsglæde, siger Gitte Madsen.
Hun glæder sig over, at programmet har over en million seere, men erkender, at opmærksomheden omkring Allan Simonsen også vækker debat internt.
- Selvfølgelig snakker vi om det, for vi har mange kerneseere, som stiller spørgsmålstegn ved udviklingen, siger Gitte Madsen.
/ritzau/