OBS! Denne artikel indeholder spoilere for de to første sæsoner af 'Stranger Things'. Så hvis du endnu har til gode at se dem, så vent med at læse artiklen her.
Tredje sæson af verden mest populære nostalgi-serie er lige om hjørnet.
'Stranger Things', som er en af Netflix' mest sete serier, er igen klar til at genoplive dine barndomsminder - og traumer - i en skøn blanding af ungdomseventyr og gys.
Det hele er naturligvis indsat i en smuk ramme af 80'er-pastiche, der kan gøre selv de værste nostalgi-kynikere bløde i knæene.
Serien, der først ramte vores skærme i 2016, er både blevet hædret og kritiseret for at 'stjæle' med arme og ben fra populære 80'er-film såsom 'E.T.', 'The Goonies' og 'Alien'.
Men 'Stranger Things' skal mere ses som et kærlighedsbrev til 80'ernes legesyge coming of age-historier, som flere generationer af nu voksne mænd og kvinder stadig elsker for den simplicitet og eskapisme, som film og serier fra den tid repræsenterer.
Derfor er alt, der lugter bare lidt af 80'erne eller 90'erne, i disse dage hottere end hot, og Netflix, der med sine uanede mængder af big data, om nogen ved, hvad folket vil have, og 'Stranger Things' er resultatet.
Selvom anden sæson ikke helt tog os med storm, som den første gjorde, så var der stadig masser at elske.
Dog håber jeg, at man i tredje sæson, i stedet for bare at gøre alt større og vildere, kommer mere ind i hovedet på karaktererne og udforsker helt nye sider af både persongalleriet og det univers, de befinder sig i.
Og så må de meget gerne skrue endnu mere op for uhyggen.
Du har måske glemt det, men 'Stranger Things' er fra tid til anden ægte uhyggelig - også selvom serien på overfladen ligner en uskadelig børnefilm.
En stor del er uhyggen kommer som følge af, at hovedparten af seriens hovedpersoner er børn.
Stærkt inspireret af Stephen Kings historier, heriblandt 'It' ('Det onde'), repræsenterer børnene i 'Stranger Things' den uskyld, som samfundet og de konforme voksne langsomt suger ud af os.
De stakkels børn skal derfor grueligt meget igennem, og man kan kun være glad for, at serien udkommer på Netflix, der ikke behøver at tage højde for sendetidspunkt og krav om aldersbegrænsning.
De kan med andre ord gøre den lige så uhyggelig, som de har lyst til.
Inden vi kaster os over tredje sæson af 'Stranger Things', så lad os lige mindes de mest uhyggelige øjeblikke fra sæson 1 og 2.
Den ikoniske intro-melodi
Den isnende, elektroniske kendingsmelodi er ligesom resten af serien inspireret af 80'erne, og John Carpenter-filmene 'The Thing' og 'Halloween' har blandt andre ligget som inspiration.
Melodien er komponeret af Michael Stein og Kyle Doxon fra bandet Survive, der blandt andet har forsøgt at skabe et trommemønster, der lyder som en nervøs hjertebanken, og magiske synth-lyde som går igen, når seriens figurer går på opdagelse.
Melodien er ikke kun uhyggelig, den er også smuk og opløftende.
Melodiens nysgerrige, opklarende natur er perfekt, især hvis man ser flere afsnit af gangen.
Måske derfor vandt komponisterne en Emmy for bedste intromelodi.
Du kan høre podcasten 'Song Exploder' om melodien her, eller hvor du normalt finder dine podcasts.
Barbaras død (sæson 1, afsnit 3)
En af seriens mest populære figurer er uden tvivl 'Barb', der allerede i tredje afsnit må lade livet, da hun bliver maltrakteret af monsteret fra 'the upside down'.
Dette foregår imens hendes bedste veninde Nancy lader hende i stikken for at have sex med sin kæreste, skolens helt store douche bag, Steve.
Imens de to dyrker hed sex til tonerne af Foreigners pop-klassiker 'Waiting For A Girl Like You', bliver Barb trukket ind i det uhyggelige parallelunivers 'the upside down' og ned i en tørlagt pool, hvor 'The Demogorgon' dræber hende.
Scenen i sig selv er ret uhyggelig, men det er mere den erkendelse, at ingen er sikre i 'Stranger Things', der for alvor får det til at løbe koldt ned ad ryggen.
Barb er trods alt bare et barn og efter alt at dømme en af de mest sympatiske figurer i 'Stranger Things', så det var ikke bare overraskende, at hun blev taget fra os, men decideret chokerende.
I 'Stranger Things' er ingen sikre.
Joyce får kontakt til 'den anden side' (sæson 1, afsnit 3)
Meningerne om Winona Ryders portræt af singlemoderen Joyce er delte.
Nogen mener, hun ubevidst overspiller, og andre er af den overbevisning, at hendes højdramatiske præstation passer perfekt til 80'ernes alt andet end socialrealistiske spillestil.
Hvad enten du elsker eller hader hendes præstation, så er scenen, hvor Joyce via kulørte lamper endelig får kontakt til 'the upside down', en af seriens absolutte højdepunkter.
Man mindes film som 'The Shining','Poltergeist' og 'Nærkontakt af tredje grad'.
Da vi for første gang rigtig ser, hvor skræmmende en rasende Demogorgon, der bryder igennem væggen, ser ud i fuld belysning, er dynen, du trækker over hovedet, din bedste ven.
Stakkels Bob bliver dræbt (sædon 2, afsnit 8)
Det var genial casting, da vores allesammens yndlingshobbit Sam, med det borgerlige navn Sean Astin, blev introduceret som Joyces nye og oprigtigt rare kæreste, Bob.
Han var næsten så elskværdig, at man tænkte, der måtte stikke noget under.
Men det gjorde der ikke, og som vi gang på gang må erfare, så kan det ikke altid betale sig at være den flinke kæreste, da de har det med at lade livet i film og serier.
I et af sæson 2's uhyggeligste afsnit er vores helte ved at flygte fra Hawkin's Lab, men Bob har glemt sin pistol og bliver derfor sat af.
Efter at have sneget sig - som LeX og Tim i den legendariske raptor-scene i 'Jurassic Park' - rundt på de klaustrofobiske gange med en Demogorgon i hælene, lader Bob endelig til at være kommet i sikkerhed.
Men lige inden han kan falde i armene på Joyce, bliver han torpederet fra siden og flået levende af det frådende monster.
Stakkels Bob.
'Stranger Things' sæson 1 og 2 kan streames på Netflix. 3. sæson har premiere den 4. juli.