Når den 90. udgave af Oscar-prisuddelingen løber over din skærm 4. marts, bliver det uden en af Hollywoods helt store stjerner.
Skuespilleren Casey Affleck har nemlig valgt at trække sig fra showet som følge af beskyldninger om seksuelle krænkelser af to kvindelige kolleger tilbage i 2010.
Casey skulle efter sigende trække sig for at få fokus tilbage på showet.
Det skriver en række udenlandske medier, herunder BBC.
En talsmand for Oscar-uddelingen har ifølge BBC bekræftet, at Affleck i år ikke vil være at finde på den røde Oscar-løber og udtrykker forståelse for hans beslutning.
- Vi værdsætter hans beslutning om at holde fokus på showet og det fantastiske arbejde, der er blevet lavet det seneste år, lyder det fra talsmanden.
Skulle have uddelt pris
Casey Affleck skulle også have uddelt prisen for bedste kvindelige skuespiller. Det skulle han som følge af, at han sidste år vandt prisen for bedste mandlige hovedrolle for sin medvirken i 'Manchester By The Sea',
Men nu skal der altså findes en erstatning for den prisbelønnede skuespiller.
De to kvinder, der står bag beskyldningerne mod Affleck, er producer Amanda White og cinematograf Magdalena Gorka. Ifølge kvinderne skulle Affleck have udsat dem for krænkelser under optagelser af filmen 'I'm still Here', som Affleck instruerede.
Amanda White beskylder blandt andet Affleck for at have nægtet at betale hendes løn, fordi hun ikke ville tilbringe en aften med ham på et hotelværelse, for at have ignoreret seksuelle kommentarer på settet, og for endda at have opfordret til seksuelle tilnærmelser.
Magdalena Gorka beskylder Affleck for at have kravlet ind i hendes seng, mens hun sov.
Afflecks advokater mener dog, at beskyldningerne er et forsøg på pengafpresning, skriver BBC.
En bølge af beskyldninger
Beskyldningerne mod Casey Affleck har fået nyt liv ovenpå de seneste måneders såkaldte #metoo-bevægelse, hvor kvinder - men også mænd - over hele verden, herunder skuespillere og andre medarbejdere Hollywood, har valgt at stå frem - og stå sammen - om et opgør mod de seksuelle krænkelser, som særligt kvinderne har været udsat for.
Hashtagget #metoo blev startet af skuespiller Alyssa Milano tilbage i oktober, efter at en række kendte Hollywood-skuespillere samlet stod frem med seksuelle beskyldninger mod filmproducenten Harvey Weinstein.
Det var dog den sociale aktivist Tarana Burke, der i 2006 første gang opfandt 'Me Too'-sloganet i forbindelse med seksuelle krænkelser.