Måske årets mest kontroversielle serie? Gale og geniale ideer testes i nyt tv-program

Rapperen Killer Mike forsøger at støtte sorte i ny serie. Her er hans 3 mest opsigtsvækkende idéer.

Killer Mike (i midten) slog igennem som rapper med albummet 'Monster' i 2003. Nu er han aktuel i ny Netflix-serie. (© Netflix)

Dagene, hvor Netflix kun producerede fiktionsserier og film, er for længst ovre.

Streamingtjenesten har tilsyneladende stor succes med at producere flere og flere underholdnings- og realityprogrammer, der i en lind strøm invaderer mit Netflix-feed.

Heldigvis er de ikke bange for at tage chancer ved at kaste sig over mere eller mindre besynderlige nichéemner og bryde rammerne for traditionelt tv.

For nyligt har vi set oprydning i 'Tidying Up', modetips i en opdateret version af 'Queer Eye' og nu 'Trigger Warning' hvor Atlanta-rapperen Killer Mike på næsten Sacha Baron Cohen'sk manér tager pulsen på et klasseopdelt USA.

Killer Mike selv har beskrevet 'Trigger Warning' som et tv-forsøg, der afprøver alle de gale og geniale ideer, der bliver kastet rundt i den lokale barbershop, hvor Killer Mike får studset siderne.

Den røde tråd i den seks episoder lange 'Trigger Warning' er, at alle afsnit handler om politisk aktivisme i form af skøre eksperimenter, hvor virkelige mennesker bliver konfronteret med deres fordomme om den afroamerikanske befolkning i USA.

Det er et underholdende program med hjertet på det rette sted, men desværre er alle afsnit ikke lige jævne.

Jeg har derfor set hele sæsonen og sammensat en guide til de tre vildeste episoder af tidens måske mest kontroversielle tv-program.

1

Afsnit 1: Støt det sorte samfund

Killer Mike er rapper og hedder i virkeligheden Michael Render. (© Netflix)

Noget kunne tyde på, at megastjernerne Jay-Z og Diddy er på bølgelængde med Killer Mike.

Sidste år annoncerede de, at de er ved at udvikle en app, der skal gøre det nemmere for folk at finde forhandlere, der er ejet af sorte amerikanere.

Formålet er at støtte den økonomiske stabilitet i de afroamerikanske områder, der på alle statistikker halter håbløst efter de andre store etniske grupperinger.

Netop den ide tager Killer Mike op i første afsnit af 'Trigger Warning', hvor han i 36 timer skal leve 'all black'.

Det betyder, at han kun må leve og benytte sig af produkter, der er produceret af sorte mennesker.

Det lyder umiddelbart ikke så svært, da afroamerikanere trods alt udgør 12,1 procent af den amerikanske befolkning.

Det viser sig dog at være stort set umuligt, på trods af at Killer Mike befinder sig i Atlanta, en af de amerikanske byer med flest afroamerikanere.

Mike opdager hurtigt, at hvis han skal vinde udfordringen, så kan han ikke spise kød, da alle dyreavlerne er hvide.

Han kan heller ikke køre i bil, da 'sorte mennesker ikke laver biler', som Mike selv siger det. Men værst af alt kan han ikke ryge sin elskede marihuana, da det produceres af hvide mennesker i Californien.

Det sætter for alvor tankerne i gang om en unægtelig skævvridning i det amerikanske samfund, og Killer Mike formår endda at lave underholdende tv ud af det.

2

Afsnit 3: Lad de sorte bander tjene penge

Et af Killer Mikes påfund er, at den hårde bande Crips skal lave deres egen sodavand; den såkaldte 'Crip-a-Cola'. (© Netflix)

I endnu et vanvittigt afsnit af 'Trigger Warning' har Mike fået den idé, at han vil hjælpe de to sorte bander Bloods og Crips med at tjene penge.

En traditionelt hvid bande som Hells Angels tjener (til min store overraskelse) penge på andet end narkotika.

Faktisk kan man købe Hells Angels-merchandise såsom t-shirts på diverse webshops, og hele deres tilknytning til motorcykel-miljøet gør dem til et kostbart brand.

Hvorfor tjener Bloods og Crips så ikke nogle penge?

Ville det ikke være en bedre model, end kun at tjene penge på stoffer og vold?

Høj på sin egen idé mødes Killer Mike med en lille flok gangstere fra banden Crips, der virker meget interesserede i at tjene penge på andet end kriminalitet.

Sammen beslutter de sig for at lave en sodavand.

Læskedrikke dræber sammenlagt langt flere mennesker, end bander gør, så rent etisk mener han ikke, at der er et problem i det.

I afsnittets måske sjoveste scene sammensætter Killer Mike en fokusgruppe, efter de har produceret deres første palle med Crip-a-Cola, og det er tydeligt, at fokusgruppemedlemmerne ikke aner, hvad de skal synes om ideen.

Bliver man skudt af at drikke en Crip-a-Cola, eller hjælper man unge afroamerikanere ud af kriminalitet?

Det er i den grad stof til eftertanke, og Killer Mike fungerer fantastisk som en velmenende og engageret vært.

Selvom hans logik nogle gange er på grænsen til uetisk, så finder han altid en interessant måde at portrættere den konstante uretfærdighed, han som sort amerikaner oplever til daglig.

3

Afsnit 4: Opgøret med den hvide Jesus

En anden af Killer Mikes idéer er at opfinde en ny kristendom med en ny og sort Jesus-figur i front. (© Netflix)

Var Jesus egentlig overhovedet hvid?

Meget tyder på, at det slet ikke var tilfældet, og Killer Mike synes, at det er både uinspirerende og fornærmende, at kirker fyldt med sorte mennesker er underlagt en hvid Jesus-skildring.

Men da han ikke kan få den lokale præst til at ændre Jesus-udsmykningen i kirken, beslutter han sig for at starte sin egen variant af kristendommen med en 'sort Messias' i front.

Formålet er at genvinde tilliden til religion hos sorte amerikanere, der aldrig rigtig har forstået, hvorfor Jesus er kridhvid.

Killer Mike mener, at hans ven Sleepy har, hvad der skal til for at stå i spidsen af hans religion som en ny Jesus-figur.

Det er et skørt koncept, som tager en potentielt meget overset misforståelse op og gør op med vores forståelse af verden.

Killer Mike er god til at stille de relevante spørgsmål, og selvom serien er anelse ujævn, så skaber den mere end rigeligt stof til eftertanke.

Alle afsnit af 'Trigger Warning' kan ses på Netflix.