Natten til mandag dansk tid var der Hollywood-fest for alle pengene, da Golden Globe Awards blev uddelt for 74. gang blev uddelt i USA.
Her var en stor flok af de største filmnavne samlet for at hylde sig selv og hinanden, mens talkshowværten Jimmy Fallon dirigerede slagets gang som konferencier.
Listen over nominerede var lang, og som menig filmfan er det næsten umuligt at få overblik over alle de mange titler, som var i spil til en af de gyldne trofæer. Det er der heldigvis råd for.
Vi har fået Frederik Dirks Gottlieb, vært på Radio24syv-programmet 'Stream Team', til at trimme listen over de nominerede film og udpege de fem mest lovende titler.
Manchester By the Sea
Hvis man ligesom mig synes, at Ben Affleck kun er den næstbedste skuespiller med efternavnet Affleck, så skal man glæde sig til 'Manchester By The Sea'.
Her har vi Casey Affleck i hovedrollen som den rodløse Lee, der bliver nødsaget til at tage sig af sin brors næsten voksne søn.
Filmen ligner lidt en blanding af 'Good Will Hunting' og den danske serie 'Norskov' og er allerede blevet kaldt et mesterværk.
Hold i øvrigt øje med den relativt ukendte instruktør bag filmen, Kenneth Lonergan - han bliver helt sikkert et navn, vi hører mere til, når det bliver Oscar-tid til februar.
Moonlight
Den vigtigste film i USA lige i øjeblikket må være 'Moonlight'.
Filmen handler om en ung, sort mands konfrontation med sin egen seksualitet i en hård machoverden og italesætter en lang række problemstillinger, som vi ikke normalt udsættes for i amerikansk mainstream-kultur.
Det er smukt, det er modigt, og så understreger det et sublimt år for den karismatiske skuespiller Mahershala Ali, som de fleste nok kan genkende fra Netflix-serierne 'House of Cards' og 'Luke Cage'.
Hvis én film for en stund skal formå at sætte en stopper for #OscarSoWhite-sloganet, som har plaget prisuddelingen i årevis, så er det 'Moonlight', der kan blive årets helt store prissluger.
La La Land
De klassiske Hollywood-dyder er i disse serieglade tider under gevaldigt pres.
Men hvert år kommer der en film, som minder os om, hvordan ægte filmmagi ser ud, og som suger os tilbage til simplere tider.
'La La Land' er en klassisk musical, som vi husker dem fra tidligere filmgenerationer med ikonisk koregrafi, pompøse komponeringer og selvfølgelig en rørende kærlighedshistorie placeret solidt i midten af det hele.
Det er måske ikke nytænkning på højt plan, men ind i mellem er det ok at slå tænkeren fra og nyde en smukt iscenesat forestilling på det store lærred.
Fences
Denzel Washington er ikke kun en af vor tids dygtigste amerikanske skuespillere. Han lader også til at være en både ambitiøs og kompetent filminstruktør.
'Fences' er baseret på et prisvindende teaterstykke og handler om en afroamerikansk fars kamp om at holde sammen på familien i et racesplittet USA.
Med 'Fences' har Denzel Washington instrueret sin første spillefilm i næsten 10 år. Og så har han også lige hapset en af Hollywoods dygtigste og mest eftertragtede skuespillere, Viola Davis, som i disse år imponerer i tv-serien 'How To Get Away With Murder'.
'Fences' kommer nok ikke til at nyde den store opmærksomhed herhjemme, men vi krydser fingre for, at den trods alt får dansk premiere i 2017.
Lion
Den ukendte instruktør Garth Davis instruerede i 2014 krimiserien 'Top of the Lake', der stadig står som en af de mest nervepirrende og stemningsfyldte miniserier til dato.
Nu er han endelig på banen med sin første spillefilm, 'Lion', hvor vi følger den unge indiske mand Saroos jagt for at finde sine biologiske forældre, som forlod ham på mystisk vis for 25 år siden.
Dev Patel, som de fleste nok kan huske fra 'Slumdog Millionaire', spiller hovedrollen, og som hans adoptivmor har vi Nicole Kidman, der med sin Golden Globe-nominering ser ud til for alvor at være tilbage i Hollywoods søgelys.