Der er helt stille på den lille landevej tæt ved Aarup på Fyn.
Den gamle indkørsel til det, der engang var en forlystelsespark, er spærret af en knap to meter høj og fem meter bred jordvold, hvor store rødder får frit spil, og gamle grene er smidt på toppen.
Når du endelig har forceret forhindringen, møder du et stort skilt, hvor der er malet hvidt på sort: 'PRIVAT. ADGANG FORBUDT'.
Fun Park Fyn, som parken engang hed, er et sted, der ikke findes mere. Her er gæster ikke velkomne.
Parken, der danner ramme om Anna og Martins affære i den aktuelle dramaserie 'Fred til lands', åbnede i 1978 som en stor legeplads med ponyture, bmx-bane, vandland og trampoliner.
Parken eksisterede indtil 2006, hvor den gik konkurs, og området blev købt af Lars Skifter, der i dag stadig ejer grunden. Han havde store planer med stedet. Der skulle opføres en H.C. Andersen-temapark.
Planerne blev skudt i gang, og folk blev ansat til at gøre stedet klar til en helt ny park, da finanskrisen skyllede hen over kloden. Det satte en stopper for visionerne om den nye og imponerende forlystelsespark på Fyn.
I dag ligger det 27 hektar store område øde hen, godt skjult fra landevejen.
Når man bevæger sig længere ind i det store område, som naturen langsomt har taget tilbage, kan man se små tegn på, at her engang var masser af liv.
Inde bag træerne, på venstre hånd, dukker en rusten og falmet svævebane op. Den hænger frit over søen og bevæger sig kun, når vinden skubber den forsigtigt fra side til side. På højre hånd ligger store punkterede trampoliner.
Stilheden er alle vegne, du kigger hen.
200 meter længere fremme træder du ind i det store fællesområde, som utvivlsomt har været parkens højdepunkt, men i dag rummer to vandfattige pools og nogle faldefærdige vandrutsjebaner.
Ukrudt og buske trænger sig på overalt, og i stedet for azurblåt klorvand er de to bassiner fyldt op med alt fra radiobiler til gamle havestole.
Siden 2008 er der gjort flere forsøg på at få en park op at stå. I 2011 forsøgte ingeniør Bjarne B. Pedersen, i samarbejde med Lars Skifter, at rejse de 15 millioner kroner, der menes, der skal til for at starte noget nyt.
Bjarne B. Pedersen præsenterede ejeren for det, han kalder et færdigt grundkoncept. Parken skulle være mere interaktiv, og de besøgende skulle blive en del af H.C. Andersens historier.
Men det blev aldrig en realitet, fortæller han:
- De store spillere ville ikke være med, hvis det lå på Fyn, siger Bjarne B. Pedersen og vil ikke nævne, hvilke aktører der præcis var tale om.
Men ifølge Bjarne B. Pedersen var det helt store internationale investorer. De mente simpelthen, at kundegrundlaget var for lille.
Bag vandlandet står en bygning, der ser ud som om, den har været i krig. De fleste vinduer er enten smadret eller skåret ud og fjernet. På førstesalen er der ikke én intakt rude tilbage.
Foran holder en bil, der er fuldstændig udbrændt, og når du går ind i bygningen, finder du toiletter, der er smadret i mindre stykker og ligger spredt ud over hele gulvet.
Alle steder, du kigger hen, er der kaos. Ved radiobilerne står stadig det skur, hvor operatøren stod og trykkede på knapper for at sætte forlystelsen i gang. Men gulv, loft og radiobiler er for længst forsvundet.
Hærværket i Fun Park Fyn er altomfattende. Om få år vil det være næsten umuligt at få øje på, at her var engang et sted, som samlede mennesker.