Det er ikke kun skolelærerne, der er forvirrede over, hvad folkeskolereformen og ændringerne i den daglige undervisning kommer til at betyde.
Forældre til landets mange skoleelever er ligeledes bekymrede og usikre på, hvad der venter eleverne, når de vender tilbage til skolen fra den sommerferie, der begynder i morgen. Det skriver Berlingske torsdag.
Blot 49 procent af 1.003 repræsentativt udvalgte forældre til børn i grundskolen er positive over for folkeskolereformen, mens 37 procent er negative, og 13 procent svarer ved ikke. Det viser en undersøgelse foretaget af Gallup for Berlingske.
Antorini: Der har hersket meget forvirring om reformen
Dermed falder forældrenes begejstring for folkeskolereformen markant, siden december 2012, hvor Gallup ligeledes undersøgte forældrenes holdning til reformen. Her svarede over 70 procent, at de var positive over for folkeskolereformen.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) er ikke desto mindre tilfreds med undersøgelsen.
- Jeg synes, det er godt. Den nye folkeskole er jo ikke startet endnu, så forældrene taler om, hvad de tror. De seneste måneder har der hersket meget forvirring om, hvad den nye folkeskolereform kommer til at gå ud på, siger Christine Antorini til Berlingske.
- I lyset af det må jeg sige, at det er godt, at der stadig er et flertal af forældrene, der synes, det er en god reform, siger hun.
Usikkerhed blandt lærere
Undersøgelsen kommer samtidig med, at halvdelen af knap 1.000 adspurgte tillidsrepræsentanter på landets folkeskoler siger, at der blandt lærere er stor forvirring om, hvad reformen kommer til at betyde for deres undervisning.
41 procent har svaret, at de i mindre grad har overblik over elevernes hverdag, mens 9 procent har svaret, at de slet ikke har noget overblik. 42 procent siger, at de i nogen grad har overblik, mens otte procent i høj grad har det overblik.
Tillidsrepræsentanterne blev også spurgt til, hvor god en forståelse de har af begrebet understøttende undervisning, som er en vigtig del af reformen.
Her svarer næsten 9 ud af 10, at de slet ikke eller i mindre grad har et klart billede af indholdet, og hvordan den skal udføres i praksis.
Har du erfaringer med skolereformen - som lærer, skoleleder, elev eller forælder, så kan du skrive til vores journalister på adressen Skolereform@dr.dk