I Danmark er knap 1.800 personer medlem af en bande, en rockergruppe eller har tilknytning til grupperingerne.
Og næsten 1.300 af dem har siddet i fængsel, hvilket svarer til 72 procent af medlemmerne.
Det viser tal, som Rigspolitiet har givet Folketinget.
- Når man omgås rockerbandemiljøet signalerer man også, at man lever på den anden side af loven, siger Michael Ask, der er chef for Politiet Nationale Efterforskningscenter.
Ikke bare en motorcykelklub
Han understreger, at tallene siger noget om, hvad det er for en type mennesker, der melder sig ind i banderne og de såkaldte motorcykelklubber som Bandidos og Hells Angels.
- Deres egentlig virke er jo ikke det, de ellers udadtil gerne vil stå for - nemlig en klub, der interesserer sig for at køre på motorcykel, siger Michael Ask og fortsætter:
- Det er en kendsgerning, at deres primære virke er kriminalitet.
I alt 1.759 personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet står på politiets liste. Heraf har omkring 1.100 rockertilknytning, mens omkring 650 har bandetilknytning.
Registreret til fester
Hvornår registrerer I nogen på listen? Er det ikke oftest, når de bliver anholdt og sigtet for noget banderelateret?
- Nej, det er en misforståelse, at vi først registrerer dem, når de bliver anholdt. Det vi typisk ser er, at de bliver registreret, når de bliver antruffet flere gange til fester eller sammenkomster, eller hvis de står vagt for de fuldgyldige medlemmer, siger Michael Ask.
Tallene på, at tre ud af fire bande- rockermedlemmer har fået en ubetinget dom, kom frem efter retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Skaarup stillede justitsminister Karen Hækkerup (S) spørgsmålet på et udvalgsmøde den 19. februar.
I Danmark holder rockergrupperne Hells Angels, Bandidos og den nye gruppering Satudarah til. Derudover findes en lang række større og mindre bander, der primært holder til i de udsatte boligområder i landets større byer.
Lige nu sidder omkring 350 af rocker- bandemedlemmerne bag tremmer.