Efter at 21 Søndag har bragt nye oplysninger frem om en jysk psykiater, der i årevis har fejlbehandlet og fejlmedicineret patienter uden at myndighederne har grebet ind, erkender Sundhedsstyrelsen at der er sket fejl.
- Forløbet i den her sag er rigtig kedeligt. Det skal jeg beklage. Det er vores fejl, siger tilsynschef i Sundhedsstyrelsen, Anne Mette Dons i 21 Søndag.
Lægehenvendelser blev ikke noteret
DR Nyheder kender til fire psykiatere, der uafhængigt af hinanden har kontaktet Sundhedsstyrelsen siden 1990'erne, fordi de var foruroligede over den måde, Arne Mejlhede stiller diagnoser og behandler patienter på.
Ifølge Sundhedsstyrelsen vendte lægerne aldrig tilbage med oplysninger, som Sundhedsstyrelsen bad om, med data på konkrete patienter. Men lægerne siger, at de fik den besked af Sundhedsstyrelsen, at kun patienter kunne henvende sig.
Ingen af lægernes henvendelser er noteret i Sundhedsstyrelsens arkiv. Anne Mette Dons kan ikke forklare, hvorfor Sundhedsstyrelsen ikke har gemt henvendelserne.
- Men jeg ved at vores procedure i dag er, at vi tager bekymrings-henvendelser alvorligt og handler på dem, siger hun.
Tre års sagsbehandling
I slutningen af 2008 gik Sundhedsstyrelsen i gang med at undersøge Arne Mejlhedes ordinationer af medicin. Men der gik tre år, inden Sundhedsstyrelsen var færdig med undersøgelsen og kunne sende de sager, der var kommet ud af det, videre til Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn.
Tilsynschef Anne Mette Dons erkender, at det ikke er godt nok.
- Jeg beklager meget de tre år, hvor sagen har været inaktiv hos os. Det er selvfølgelig ikke sådan tingene skal foregå, og det er heller ikke standarden for vores sagsbehandling sædvanligvis, siger hun.
Mejlhede har fået kritik i elleve sager
Sagerne har ført til at Arne Mejlhede har fået kritik af klagenævnet i elleve sager. Og i december 2012 gav Sundhedsstyrelsen psykiateren Arne Mejlhede et påbud om at følge reglerne.
- Det er en ganske streng sanktion, og det vil sige, at overholder han det ikke, står han til at få frataget sin autorisation, siger Anne Mette Dons.
- Vi er i gang med at gennemgå dokumentation for at se om han overholder påbuddet. Vi skal have materiale, der er stærkt nok til at holde i en retssag, og vi skal også overholde retssikkerhedsprincipper, der er, når vi står over for så alvorlig en sag, som autorisationsfratagelse er. Og det er vi i fuld gang med i øjeblikket.