Tidligere Se og Hør-chef idømt seks måneders fængsel: Det er en lettelse

To tidligere chefer er idømt seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste i den meget omtalte Se og Hør-sag.

Tidligere nyhedschef på Se og Hør, Lise Bondesen, her sammen med tidligere chefredaktør Kim Henningsen, er i dag blevet idømt seks måneders betinget fængsel i retten i Glostrup. (Foto: © MADS NISSEN, Scanpix)

En dom på seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste. Det er konsekvensen for tidligere redaktionssekretær og nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen og redaktionschef Kim Bretov.

Dommen faldt i første del af den meget omtalte Se og Hør-sag, som begyndte i dag i Retten i Glostrup.

Og efter to og et halvt år var det en lettet Lise Bondesen, der modtog sin straf.

- Jeg er ked af det, der er sket. Det er forkert efter alle tænkelige henseender, og netop derfor har det fyldt hos mig i de to og et halvt år, der er gået. Derfor er det også en lettelse, at det er slut, siger hun og understreger, at sagen har fyldt meget også i forhold til hendes familie.

Ville ikke gøre det igen

Alligevel fortryder hun ikke, at hun fra begyndelsen har været åben omkring sin rolle i sagen om den såkaldte tys-tys-kilde, som leverede ulovligt indhentede oplysninger til Se og Hør.

- Nu kan jeg komme tilbage og ikke være så bekymret over det hele tiden. Jeg har forsøgt at være tro mod den, jeg er, og jeg synes også, jeg har en familie at stå til ansvar overfor, siger hun og understreger, at hun i dag ikke ville have indgået en lignende aftale.

- Jeg kan kun sige, hvad jeg har sagt før. Undskyld. Det var amoralsk, og jeg fortryder det.

Advokat for Kim Bretov Jakobsen, Poul Helmuth Petersen, oplyser, at hans klient har valgt at bede om betænkningstid i forhold eventuelt at anke dommen.

- Det er ikke sædvanligt, at man i straffesager får så markant højere straf end det, anklagemyndigheden beder om, siger han.

En alvorlig sag

I retten i Glostrup lagde dommer Christina Breinstrup vægt på, at anvendelsen af de ulovligt indhentede oplysninger systematisk foregik over en længere periode og idømte Aller Media A/S en bøde på i alt 10 millioner kroner. En dom, firmaet fuldt ud accepterer, fortæller advokat Hans Jakob Folker.

- Vi havde en forventning om, at den kunne være på et niveau helt op til 15 millioner, og det havde vi været klar til at acceptere. Det er et stort beløb, men det har vi tidligt i forløbet fået indikationen af, at det ville blive. Vi har taget det til efterretning, og det er en alvorlig sag, siger han til DR Nyheder.

Han påpeger, at Aller Media A/S' egen uvildige undersøgelse er nået frem til det samme som anklagemyndigheden i forhold til de ulovligt anskaffede oplysninger, og at det er en af årsagerne til, at Aller Media A/S accepterer bøden.

- Det er det eneste rigtige at få afsluttet den her sag, så vi kan kigge fremad, siger han.

Hovedpunkter i anklageskriftet

  • Tys tys-kilden har søgt i kreditkortdatabaser gennem sit job mindst 523 gange.

  • Han har skaffet sig adgang til offentligt kendtes personers kreditkortoplysninger mindst 163 gange.

  • Han har udleveret kreditkortoplysninger om mindst 135 offentligt kendte personer til ansatte på Se & Hør.

  • Han har fået mindst 430.000 kroner for det.

  • Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup har været ansvarlig for udbetaling af mindst 70.000 kroner til tys tys-kilden i sin tid som chefredaktør.

  • Kim Henningsen, der var chefredaktør efter Qvortrup, har været ansvarlig for udbetaling af mindst 300.000 kroner til tys tys-kilden.