Opdatering: DR har efterfølgende fjernet pigens navn fra artikler.
Selvom den 13-årige pige er blevet fundet, og en mistænkt nu er varetægtsfængslet frem til 11. maj, venter der et nyt og omfattende arbejde for politiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Det fortæller Bent Isager-Nielsen, der tidligere var leder af det nu nedlagte Rejsehold.
- Det er et kæmpe arbejde, hvor befolkningen ikke nødvendigvis kan hjælpe så meget til, som de gjorde, op til at hun blev fundet. Nu foregår de sensitive afhøringer af pigen og af den mistænkte, i det omfang han vil udtale sig. Men der skal også efterforskes intenst, siger Bent Isager-Nielsen.
Han forklarer, at politiet blandt andet skal efterforske, om andre personer i en eller anden grad har medvirket som gerningsmænd, og om det var en spontan eller planlagt forbrydelse. Men også om den 32-årige mistænkte kan have stået bag lignende sager.
Advokat: Umuligt ikke at drage sammenhæng til Meng-sag
Tidligere i dag fortalte bistandsadvokat for Emilie Mengs mor, at politiet bør undersøge, om der er en forbindelse mellem sagen om den 13-årige og drabet på Emilie Meng.
Emilie Meng forsvandt i juli 2016 i Korsør. Cirka et halvt år senere blev hendes lig fundet i en sø i Borup, men det er stadig uklart, hvem der stod bag.
- Der er jo ikke ret mange unge piger, der forsvinder i Danmark. Derfor er det selvfølgelig næsten umuligt ikke at drage en eller anden sammenhæng med det, der skete for Emilie dengang, siger bistandsadvokat Mai-Brit Storm Thygesen til TV 2.
Hun begrunder det med, at de to sager stort set er foregået i sammen geografiske område.
Bent Isager-Nielsen vurderer også, at politiet nu vil gennemgå andre lignende sager og indsamle dna fra den 32-årige mistænkte.
- Det ligger lige på den flade hånd, at når en 32-årig almindelig mand er mistænkt for så alvorlige ting, så vil politiet også undersøge lignende drab- og voldtægtssager, der er uopklarede, siger den tidligere chef for Rigspolitiets Rejsehold.
Specialanklager Susanne Bluhm, der deltog ved dagens grundlovsforhør i Retten i Næstved, sagde også til Ritzau, at det var naturligt, at politiet kigger på andre uopklarede sager.
- Når politiets efterforsker en sag af denne karakter, er det naturligt at se på andre uopklarede sager. Det vil naturligvis også blive gjort i denne sag, sagde hun.
Hurtig og effektiv strategi er afgørende
Netop i Emilie Meng-sagen fik samme politikreds kritik for opklaringsarbejdet. Blandt andet for, at politiet var for langsomt til at få indleveret optagelser fra videoovervågning i området.
Men denne gang har politiet sat hurtigt ind.
- Det er helt afgørende, at man hurtigt får aktiveret medierne og befolkningen, så hele Danmark følger med i, hvad der sker. Der skal en stor organisation og en kæmpe indsats til, når man får flere 100 henvendelser, og efterforskere skal følge op på dem alle.
- Men det er helt afgørende, og det har vi endnu engang fået bekræftet med denne sag, siger Bent Isager-Nielsen.
Se DR's dokumentar om efterforskningen af Emilie Meng-sagen her:
Muligt at en medgerningsmand er på fri fod
Specialanklager Susanne Bluhm fortalte desuden også, at der også kan være en medgerningsmand, som stadig er på fri fod.
Dagens grundlovsforhør foregik bag lukkede døre. Derfor ved vi ikke, hvad den 32-årige kan have forklaret.
Dog ved vi, at manden er sigtet for at have frihedsberøvet den 13-årige pige, for at have voldtaget hende flere gange under vold og trusler og for andet seksuelt forhold end voldtægt. Han erkender delvist de rejste sigtelser.