I 2002 falder en fynsk psykiater ned fra et stillads og pådrager sig et hovedtraume. Få år efter begynder klagesagerne at strømme ind. For en uge siden oprullede DR Nyheder sagen, og i weekenden blev psykiateren så suspenderet.
På trods af suspensionen vil sundhedsdirektør Per Busk og Region Syddanmark ikke tage kontakt til psykiaterens patienter, som er blevet ordineret medicin af psykiateren.
Den beslutning kommer efter et møde mellem regionen og Sundhedsstyrelsen onsdag.
- Vi har netop haft et møde med sundhedsstyrelsen om den fynske psykiater. Sundhedsstyrelsen har det faglige tilsyn, så vi har spurgt nøje ind til fagliheden. Sundhedsstyrelsen har i fredags frataget psykiaterens autorisation midlertidigt, og først når sagen er afsluttet, vil man tage stilling til, om der er grundlag for at gå ud og fortælle det til patienterne, siger Per Busk.
Har tidligere kontaktet patienter
Den fynske psykiater har i en årrække været i Sundhedsstyrelsens søgelys for at have overmedicineret og fejldiagnosticeret patienter.
På trods af det, har regionen altså ikke valgt at kontakte psykiaterens patienter, og det har givet kritik fra flere kanter.
En af kritikerne af Region Syddanmarks kommunikation er Henrik Sahlertz fra Odense - en af psykiaterens patienter - som nu ikke ved, hvor han skal gå hen for at få vigtig vejledning om medicinbrug.
Men hvor Region Midtjylland tog kontakt til de 1379 patienter, som var blevet behandlet af den hjerneskadede psykiater fra Vestjylland mellem 2007 og 2013, har Sundhedsstyrelsen vurderet, at det ikke er tilrådeligt i sagen i Region Syddanmark.
- Som jeg forstår Sundhedsstyrelsen, er de her sager ikke uden videre sammenlignelige med sagen fra Region Midtjylland. Jeg vil sige, at hvis der er patienter, som er utrygge i den nuværende situation, bør de opsøge deres praktiserende læge. Der er også mulighed for at kontakte vores patientvejledere, siger Per Busk.
Det har tidligere fremgået af artiklen, at psykiateren er mistænkt for at have fejldiagnosticeret hundredvis af patienter. Dette er ikke retvisende. Det samlede antal patienter er foreløbig ukendt.