Sjældent har der været så mange mennesker i supermarkedet en onsdag aften.
Sådan lyder det fra flere steder i landet, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) og regeringen igangsatte en lang række vidtgående tiltag for at bekæmpe corona-pandemien.
Salling Group, Coop, Dagrofa og Rema 1000 har sågar udsendt en fælles pressemeddelelse mod, at folk hamstrer, men den bøn er blevet overhørt flere steder.
- Coronavirusset har fået mange til at spekulere i, om der er dagligvarer nok i butikkerne. Det er der, hvis forbrugerne handler, som de plejer og ikke øger deres indkøb helt ekstraordinært, lyder det.
I Ørbæk på Fyn var Pernille Marie Petersen på vej i Netto efter nyheden for lige at købe nogle bleer, vådservietter og noget pasta.
- Men allerede på vej derned kan jeg se tonsvis af biler - og det er ellers en lille by, siger hun om byen med under 2.000 indbyggere.
- Jeg kan nærmest ikke komme ind på en parkeringsplads. Der er fuldstændig proppet. Det er det rene kaos.
Allerede ude foran den lille, lokale SuperBrugsen går folk raskt rundt med overlæssede indkøbsvogne med top.
Og så bevægede Pernille Marie Petersen sig indenfor.
- Der var hamstret dåsemad, nudler, gær, toiletpapir. Alt kød var udsolgt. Jeg gik over til en dame, der havde taget al det sidste gær og sagde, at min datter havde fødselsdag i morgen, og om ikke jeg måtte få to af hendes tyve pakker, så jeg kunne bage fødselsdagsboller.
- Nej, det kunne hun ikke, lød svaret.
I Bilka i shoppingcentret Field's på Amager var der også helt proppet her til aften. Køerne til kasserne gik gennem hele forretningen, og kundernes vogne og kurve var proppede, som det fremgår af videoen i toppen af artiklen.
Kan indføre forbud mod hamstring
34-årige Pernille Marie Petersen anslår, at der i hvert fald har været 100 mennesker på parkeringspladsen og i butikken i Ørbæk.
Da hun ofte kommer i butikken, kender hun lidt til personalet.
I Netto på Østerbro var der også fulde huse onsdag aften:
- De fortalte mig, at de havde kaldt ekstra mandskab ind her til aften - og alligevel var alt kaos, siger hun.
En medarbejder spurgte hende og en af personens kolleger, om ikke de var nødt til at lukke:
- Vi er jo nødt til at lukke. Folk går amok, svarede kollegaen ifølge Pernille Marie Petersen.
Omkring på Twitter bliver supermarkedsindkøb også flittigt diskuteret. Flere er således ude med tweets, der opfordrer til ikke at hamstre - i tråd med både myndighedernes og supermarkedernes melding.
Samtidig deler folk billeder fra deres lokale supermarkeder, hvor brødhylder, gær-beholdere, kødkølediske og toiletpapirspaller står tomme hen.
Fødevareminister Mogens Jensen siger også sent her til aften til Ritzau, at der ikke er nogen grund til at hamstre fødevarer.
- Et af de steder, hvor vi ikke behøver at gøre noget anderledes, er lige præcis, hvordan vi handler. Der er ikke problemer med vores fødevareforsyninger. Der er rigeligt, siger Mogens Jensen.
Fortsætter hamstringen, kan butikkerne sætte grænser for, hvor meget hver kunde må købe. Er det ikke tilstrækkeligt, er der mulighed for at indføre forbud mod hamstring, siger ministeren.