I mandags trådte det skærpede forsamlingsforbud på ti personer i kraft, mens vi alle sammen fra i går skulle bære mundbind på endnu flere steder, ligesom salg af alkohol efter klokken 22 blev forbudt.
Samtidig arbejder myndighederne på højtryk for at smitteopspore de nysmittede med coronavirus, så man kan få brudt smittekæderne.
De øgede smittetal betyder blandt andet travlhed hos de ansatte i Jonstrup-lejren i Ballerup, hvor noget af smitteopsporingsarbejdet udgår fra.
Her annoncerede rigspolitichef Thorkild Fogde sammen med Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at man nu øger kapaciteten i smitteopsporingsenheden.
- Det er helt evident, at vi står over for stigende smittetal, og derfor opruster vi smittesporingen, så vi kan rumme 3.000 smittede per dag - inklusive deres pårørende, siger Anette Lykke Petri.
I dag kan man håndtere omkring 2.000 nysmittede om dagen. Politiet, Forsvaret, Hjemmeværnet og forskellige eksterne aktører er med til at løfte arbejdet med smittesporing.
For at mindske smitten skal nære kontakter til en smittet testes og være i isolation, indtil der er testresultat.
Mange reagerer ikke
Det er dog ikke altid så lige til at få kontakt til de smittede eller pårørende, fortæller Anette Lykke Petri.
I flere tilfælde kompliceres arbejdet med at smitteopspore, fordi folk ikke har opgivet deres telefonnummer, når de bestiller tid til coronatest.
- Jeg vil derfor gerne opfordre alle til at huske at registrere deres telefonnummer. Der er også nogen, der slet ikke svarer på vores henvendelser, siger Anette Lykke Petri.
Rigspolitichef Thorkild Fogde opfordrer også til at udvise samfundssind, så myndighederne kan få styr på coronasmitten og bugt med smittekæderne.
- Det er vigtigt, at både smittede og nære kontakter bliver orienteret grundigt om, hvad der gælder, når man er smittet eller har været tæt på en smittet, så man kan gå i selvisolation og blive testet. Det er et fælles ansvar, vi som borgere og myndigheder skal løfte i fællesskab, siger rigspolitichef Thorkild Fogde.
Lokale bekymringer
På pressemødet fortalte rigspolitichefen også, at man arbejder i to spor, når det kommer til smitteopsporing - et landsdækkende og et mere lokalt.
Der er nemlig store forskelle på smittetallene rundt omkring i landet. Især på den københavnske vestegn står det slemt til med coronasmittede. Top fem på listen over smittede per indbyggere er alle kommuner fra vestegnen.
I Høje Taastrup har man de seneste syv dage haft 405 smittede per 100.000 indbygger.
- Vi er bekymrede for nogle af de smittetal, vi ser på Københavns Vestegn i øjeblikket. Derfor diskuterer de lokale borgmestre med regionale corona-indsatser, hvordan man kommer smitten til livs, Thorkild Fogde.