Hårby Slagtehus bliver politianmeldt af Fødevarestyrelsen. Det sker, fordi slagtehuset har mærket nogle af sine kødvarer mangelfuldt - det betyder, at forskellige slags kød er blandet, uden at det præcist fremgår af følgesedlen.
Det siger Michael Rosenmark, der er leder af Fødevarestyrelsens Rejsehold til DR Nyheder.
Hårby Slagtehus kom i den grad i medierne fredag den 15. februar. Den dag kom det nemlig frem, at slagtehuset havde blandet hestekød med oksekød i deres pizzahak - det er ikke i sig selv ulovligt, men det skal fremgå tydeligt på sedler på produktet.
Fåmælt slagtermester
Indehaver Niels Juul Nielsen benægtede - han sagde, at det tydeligt fremgik på mærkningen af varerne, at der var hestekød blandet i. Og at det vidste restaurationerne, som havde købt pizzahak, godt, sagde han.
Og nu bliver slagtehuset altså politianmeldt af Fødevarestyrelsen. Slagteriet har nemlig solgt kødblanding med 50 procent okse og 50 procent blandet hest- og "mellemgulv" - det sidste stammer fra en gris. Kødet er brugt på pizzaer og som burgerbøffer, der er solgt i pølsevogne.
Det er en lettere fåmælt Niels Juul Nielsen, dr.dk får i røret søndag middag.
- Det her en sag, som domstolene må afgøre. Det bliver påstand mod påstand. jeg har ikke flere kommentarer, siger han.
- Men mærkningen er mangelfuld, siger Fødevarestyrelsen. Er den det?
- Det, vi skriver på mærkningerne, er det rigtige. Det ved jeg.
Kan være sket en fejl
Så Fødevarestyrelsen tager fejl?
- Altså vi er 20 mand her i butikken...., siger Niels Juul Nielsen.
Han vil ikke afvise, at en af medarbejderne kan have lavet en fejl og udfyldt labels forkert.
- Jeg har det rigtig træls med det her. Nu må domstolene som sagt afgøre sagen, og det biver påstand mod påstand. Jeg har ikke flere kommentarer, siger han til dr.dk men slutter:
- Jeg har det rigtig træls med det her. Det har jeg.