Opdatering: DR har efterfølgende fjernet pigens navn fra artikler.
Selvom der var tydelig lettelse at spore hos politiet, da de på et pressemøde tidligere i dag kunne fortælle, at den 13-årige pige var blevet fundet i live, så er politiets arbejde langt fra ovre.
De næste timer, dage og uger skal der stadig arbejdes intenst med efterforskningen af sagen. Det fortæller DR's retsanalytiker, Louise Dalsgaard.
- Der kommer til at være en masse tekniske beviser, som skal gennemgås. Vi ved, at der kan være spor på eventuelle gerningssteder, der skal undersøges.
- Og så skal man stadig have sat alt videomateriale sammen, så man kan kortlægge pigens rute. På den måde vil man kunne begynde at samle beviser ind til en eventuel sigtelse af en eller flere personer, siger hun.
Alt det kommer ifølge Louise Dalsgaard til at kræve væsentlige ressourcer hos politiet og kommer til at tage lang tid. Og arbejdet skal allerede nu fokuseres mod, at der med tiden måske skal falde en dom mod eventuelt skyldige personer.
- Man har brug for beviser for at føre en eventuel sag. Det er ikke nok, at man nu har fundet pigen i live. Man skal også finde ud af, hvad der egentligt er sket med hende. Hvorfor forløb det seneste døgn, som det gjorde – og hvilke beviser kan man finde frem til?
Politikredsen vil ikke begå fejl
På et pressemøde tidligere på eftermiddagen kunne politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, overbringe en noget anden besked, end han havde regnet med, da politiet tidligere i dag havde indkaldt til pressemødet.
- For ganske kort tid siden har vi kunnet meddele pigens forældre, at vi har fundet hende i live, sagde den tydeligt påvirkede politiinspektør.
Men samtidig understregede Kim Kliver, at politiet stadig ser med meget stor alvorlighed på sagen.
- Vi kan glæde os over, at (navn fjernet red.) er fundet i live. Men vi skal behandle den her sag med den akkuratesse, der skal til. Og dermed skal vi ikke bagatellisere det, som (navn fjernet red.) måtte være udsat for, lød det på pressemødet.
Netop dén udmelding er der en meget god forklaring på, vurderer Louise Dalsgaard. For politikredsen har tidligere fået kritik i lignende sager.
- Det siger han, fordi der ikke skal laves nogen fejl i den her sag. Vi har med en politikreds at gøre, som fik en del kritik i 2016, da den 17-årige Emilie Meng forsvandt efter en bytur. Hun blev senere fundet dræbt, og politiet har aldrig anholdt eller sigtet nogen for det drab.
- Med den sag i baghovedet er politikredsen klar over, at denne her sag selvfølgelig skal behandles sådan, at man i sidste ende vil kunne få nogen dømt, hvis der er nogen, som skal det.
32-årig mand er anholdt
På pressemødet i dag kunne politiet fortælle, at en 32-årig mand er blevet anholdt i forbindelse med sagen. Han vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør. Det nærmere tidspunkt er endnu ikke fastlagt.
Ved grundlovsforhøret vil offentligheden blive en smule klogere på, hvad politiet mener, der er sket, siden pigeni går forsvandt. Det fortæller Louise Dalsgaard.
- Vi bliver klogere, alene fordi, at man i retten vil få sigtelsen mod den 32-årige læst op, siger hun.
- Den sigtelse kommer til at gøre os klogere på, hvilket forløb pigenhar været udsat for. Og her er det vigtigt at sige, at der fortsat kan være tale om en meget alvorlig sag – også selvom den 13-årige er blevet fundet i live.
Politiinspektør Kim Kliver fortalte på pressemødet, at der var blevet foretaget yderligere anholdelser i sagen. Men på daværende tidspunkt ville han ikke fortælle yderligere.
Kort før klokken 18 skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters politi på Twitter, at det drejede sig om to personer fra lokalområdet, som er blevet løsladt igen, efter at være blevet afhørt.
Ifølge politiet er der ikke noget i efterforskningen, som tyder på, at de to personer skulle have noget med pigens forsvinden at gøre.
Ifølge Louise Dalsgaard er det ikke usædvanligt, at politiet på den måde anholder flere personer, som senere viser sig ikke at have noget med sagen at gøre.
- Nogle gange er det sådan, at man fra politiets side går ud og anholder bredt, hvis man har en mistanke om, at flere personer kan være involveret i en sag – eller hvis man tror, at nogen kan have hjulpet.
Mange brikker skal falde på plads
Politiet holder på nuværende tidspunkt stadig kortene meget tæt til kroppen. Derfor var det også sparsomt med oplysninger på eftermiddagens pressemøde, der blev afholdt foran politistationen i Næstved.
Men det er helt naturligt, at politiet ikke røber for meget på nuværende tidspunkt i sagen.
- Der er altså mange brikker, man skal have på plads i det her puslespil, inden man kan melde mere ud til offentligheden. Ellers kan det være, at man kommer til at melde noget fejlagtigt ud. Man skal danne sig et overblik, inden man går ud og kommunikerer mere.
Politiet benyttede i dag lejligheden til at takke offentligheden for de mange tips og delinger af videomateriale, man har modtaget.
Politiet modtager stadig gerne henvendelser fra borgere, der kan have relevante oplysninger i sagen eller ligger inde med videooptagelser fra området.
Men samtidig blev det understreget, at politiet nu ønsker ro til deres arbejde.
- Vi skal have tid til nu at lave vores efterforskningsarbejde ordentligt med den ro, der skal til, fortalte vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson.