Politiet har nu samlet så mange beviser mod de otte sigtede i Danmarkshistoriens største medie-skandale om Se og Hørs misbrug af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger, at sagen om "tys-tys-kilden" nu endelig ser ud til at kunne komme et skridt videre.
Det fortæller vicepolitikommissær ved Vestegnens Politi, Carsten Jansson, til DR Nyheder.
- Vi har efterhånden samlet en del beviser ind, og vi er begyndt at sende de beviser videre til de sigtede og deres advokater, siger han.
Nye afhøringer på vej
Selv om politiet ikke vil afsløre, hvad de nye beviser indeholder, er de dog af så stor vægt, at politiet nu skal gennemføre nye afhøringer af de otte sigtede.
- Vi afhører løbende ud fra de beviser, vi finder. Det foregår sådan, at vi samler oplysninger sammen i temaer, og så afhører de sigtede igen. Derfor skal de alle sammen ind forbi os igen, siger vicepolitikommissæren.
Se og Hør-sagen startede sidste år, da den tidligere journalist på bladet Ken B. Rasmussen afslørede, hvordan bladet havde betalt en kilde hos kreditkortfirmaet Nets for at søge på bankoplysninger om kendte og kongelige.
Ved hjælp af den såkaldte "tys-tys-kilde" kunne Se og Hør finde frem til de kongelige og kendte i hele verden - og samtidig afsløre detaljer fra deres privatliv, som de ikke ville have haft adgang til på lovlig vis.
Ingen nye sigtelser på vej
I alt er de otte mennesker sigtet i sagen, deriblandt to tidligere chefredaktører på Se og Hør, en række tidligere medarbejdere samt "tys-tys-kilden" selv.
Sigtelserne lyder blandt andet på hacking, bestikkelse og overtrædelse af markedsføringslovens bestemmelse om forretningshemmeligheder.
Og selv om der er kommet store mængder nye beviser frem, så fører det ikke til nye sigtelser.
- Som det ser ud i øjeblikket fastholder vi sigtelserne mod de otte personer, og ikke flere, siger Carsten Jansson.
Beviser måtte en tur i Højesteret
Sagen har i forvejen trukket i langdrag, fordi Se og Hør har nægtet at udlevere beviser af frygt for at afsløre deres kilder.
Efter flere retslige mellemspil i både Byretten, Landsretten og Højesteret gav netop Højesteret i januar i år Vestegnens Politi lov til at søge i afgrænsede dele af Se og Hørs materiale.
I den forbindelse har politiet fået udleveret elektronisk bevismateriale i form af over 13 terabyte data og ni millioner mails fra Aller Media, ejerne bag Se og Hør.
- Vi fik udskudt det hele, fordi Højesteret først skulle give os lov til at undersøge beviserne. Og det er noget af en data-mængde vi skal igennem. Det tager tid, men det kører og ser fornuftigt ud, siger Carsten Jansson.
Retssag kan begynde i efteråret
Det store spørgsmål er, hvornår Se og Hør-sagen kan komme for retten. Det kræver først, at politiet sender anklageskrifter ud til de sigtede i sagen.
- Vi forventer, at vi kan sende de første anklageskrifter af sted her i efteråret eller sidst på året. Og derfra er det jo op til retten, hvornår sagen kommer for.