SAS til kabinepersonalet: Drop strejken inden mandag klokken 12 - ellers er I fyret

Det strejkende kabinepersonale er "rystede", mens SAS gør klar til fyringer.

Øverste chef for SAS i Danmark, Flemming Jensen, siger, at de strejkende ansatte skal beslutte sig inden mandag klokken 12 - ellers er de færdige i SAS. (Foto: © Jeppe Bjørn Vejlø, Scanpix)

SAS har fået nok. Deres fly og passagerer skal i luften igen.

Derfor meddeler SAS søndag aften, at det strejkende kabinepersonale inden mandag klokken 12 skal melde sig klar til at arbejde - ellers kan de betragte sig selv som fyrede.

- Såfremt det ikke sker, vil det være at betragte som om, de pågældende medarbejdere har bragt deres ansættelsesforhold til ophør, skriver SAS i en pressemeddelese.

Strejkende adlød ikke Arbejdsretten

Reaktionen kommer efter, at en del af kabinepersonalet i SAS har valgt at fortsætte deres strejke, selv om Arbejdsretten søndag afsagde en dom om, at de skal gå i arbejde.

Dermed er de "sædvanlige, arbejdsretlige virkemidler" udtømt, lyder det i en pressemeddelelse fra SAS, som derfor gør klar til fyringer.

- Det var den løsning, vi kunne se for os for at få en afklaring, nu hvor vi svigter mange af vores kunder, siger koncerndirektør i SAS, Flemming Jensen, til DR Nyheder.

- Vi bliver nødt til at få normaliseret vores trafik og få vores passagerer ud at flyve.

De kabineansatte er "rystede"

Men blandt kabinepersonalet er der vrede og forundring over den dramatiske udvikling i en konflikt, der for alvor er gået i hårdknude.

- Først blev de selvfølgelig rystede over at se en koncernchef gå på åben skærm og true sine medarbejdere. Og dernæst var det en fuldstændig, total vrede, siger Jakob Esposito.

SAS mener ikke, at fagforeningen CAU har gjort nok for at få deres medlemmer til at genoptage arbejdet trods en underskrevet aftale lørdag og en dom fra Arbejdsretten søndag.

Men talsmanden for kabinepersonalet, Jakob Esposito, kalder SAS' reaktion for uanstændig.

SAS: Ansatte truer kolleger

Den ekstraordinære reaktion fra SAS kommer også, fordi nogle af de strejkende ansatte - ifølge SAS selv - truer andre, fordi de ikke vil være en del af konflikten.

- SAS har mange medarbejdere, som møder til tjeneste og passer deres job til trods for trusler fra konfliktende medarbejder, der personligt, på sms og telefon hænger medarbejdere ud, som møder på arbejde, skriver SAS i deres pressemeddelelse.

SAS har aflyst mere end 150 fly de seneste dage, skriver Reuters.

Men SAS forventer nu, at de "gradvist" kan komme tilbage i normal drift. Selskabet uddyber ikke, hvad gradvist i denne forbindelse betyder.