Justitsministeriet sender en kræftramt 22-årig mand ud af Danmark, selvom læger siger, at der er 50 procents risiko for, at hans kræft kommer tilbage.
Gør den det, vil han ikke kunne få den nødvendige behandling i hjemlandet Tchad, siger kræftlægerne.
Men udlændinge- og integrationsordfører for Socialdemokratiet Mette Reissmann kan ikke se, at der er noget i vejen med Justitsministeriets afgørelse.
- Jeg ved godt det lyder hårdt, men hvis der er 50 procents risiko for at dø, så er der også 50 procents chance for at overleve. Og det bliver man nødt til at tage med i betragtning, siger hun til P1 Dokumentar.
Humanitært ophold skal være et nåleøje
Sagen om 22-årige Mouaze Mahamat er en af flere sager om humanitær opholdstilladelse, som P1 Dokumentar afdækker i dag.
Sagerne viser ifølge flere overlæger og professorer, at Justitsministeriets embedsmænd reelt negligerer og tilsidesætter lægernes anbefalinger.
Men Mette Reissmann mener ikke, at det kan være anderledes.
- Jeg tror vi alle sammen bliver berørt, når vi hører om ulykkelige menneskeskæbner, men helt generelt er det sådan, at det er i en undtagelsessituation, at man får humanitært opholdstilladelse, siger hun.
- Det er hvad jeg har fået oplyst
Professor ved Syddansk Universitet Morten Sodemann fortæller i P1 Dokumentar, at jurister i en række sager tilsidesætter lægers anbefalinger og foreslår alternativ medicin, som kan have bivirkninger.
Justitsminister Mette Frederiksen har ikke ønsket at svare på kritikken. Men også her afviser Mette Reissmann:
- Jeg kan jo ikke sige andet end, at når Justitsministeriet oplyser mig om, at oplysningerne fra lægerne lægges uprøvet til grund, og at man altså ikke går ind og foretager en sundhedsfaglig vurdering fra juristernes side, så er det det, jeg har tillid til, siger Mette Reissmann til P1 Dokumentar.