Region Hovedstaden efter it-nedbrud: Alle patienter får deres akutte behandling

It-systemerne er oppe at køre igen, men medarbejderne risikerer dog at komme på overarbejde, oplyser koncerndirektør.

Rigshospitalet er det af de steder, der har været ramt af it-nedbruddet. Det får ikke konsekvenser for de livsvigtige operationer og undersøgelser. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)

Denne morgen har været en hektisk omgang på hospitalerne i Region Hovedstaden, hvor et it-nedbrud fik systemerne til at gå ned.

Men det kommer ikke umiddelbart til at påvirke patienterne. Det fortæller koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling.

- Jeg tror ikke, at det har påvirket selve patientbehandlingen, fordi man går på nødprocedurer, hvor man arbejder på papir. Når man har noget, der ikke virker, så skal patienterne behandles alligevel. Der er ikke nogen patienter, der ikke får deres akutte behandling. Det er ikke patientkritisk, siger han og uddyber:

- Men det påvirker vores personale rigtig meget, fordi de får en masse ekstra arbejde, fordi informationerne skal indtastes i systemerne og dokumenteres korrekt. Det er meget besværligt og tager tid. Det kan forsinke arbejdet og betyder nok overarbejde for at få tingene på plads.

Rigshospitalet oplyser til DR Nyheder, at det ikke får konsekvenser for de livsvigtige operationer og undersøgelser, der vil blive gennemført efter planen. Men nogle planlagte operationer vil blive udsat til senere i dag eller på et andet tidspunkt. Hospitalet kan ikke sige hvor mange.

Hvidovre Hospital og Amager Hospital oplyser, at man er i gang med at få et overblik over situationen og har igangsat de relevante nødprocedurer. Hospitalet henviser til Region Hovedstaden for yderligere kommentarer.

Klokken 10.25 oplyser Region Hovedstaden på Twitter, at alle systemer er oppe igen.

Netværksnedbruddet skyldtes en fejl, der opstod under en standardprocedure på en central netværkskomponent, skriver regionen.