Regeringen forlænger grænsekontrollen til februar næste år

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) mener, at der fortsat er behov for grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

Der findes 15 grænseovergange til Tyskland, hvor politiet foretager stikprøvevis kontrol. Det sker primært i Sønderjylland ved Padborg, Kruså og Frøslev samt på banegårdene i Padborg og Tønder. Derudover er der også kontrol ved færgehavnene i Rødby og Gedser. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

Grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse bliver forlænget endnu engang og vil nu vare frem til den 12. februar 2017.

Det oplyser Udlændinge- og integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har mulighed for at opretholde grænsekontrollen, udtaler udlændingeminister Inger Støjberg (V).

Forlængelsen kommer, efter at den danske regering i oktober skrev et brev sammen med regeringerne i Sverige, Tyskland, Østrig og Norge til Europa-Kommissionen.

Her bad landene om lov til at forlænge den midlertidige grænsekontrol. Det har Europa-Kommissionen og EU’s ministerråd nu imødekommet.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført 4. januar i år, da mange flygtninge og migranter søgte mod Nordeuropa.

Siden da er antallet af registrerede asylansøgere i Danmark faldet markant.

Udlændingeministeren ser dog fortsat et behov grænsekontrollen.

- Jeg ser stadig en alvorlig risiko for, at flygtninge og migranter uden korrekte id-papirer strander her i landet, hvis de ikke kan rejse videre til Sverige. Derfor er det fortsat nødvendigt med grænsekontrol, siger Inger Støjberg.

En række borgmestre fra området ved den dansk-tyske grænse har tidligere kritiseret kontrollen, ligesom politiets fagforbund, Politiforbundet, har udtrykt bekymring for, at kontrollen trækker politikræfter væk fra andet vigtigt politiarbejde.