Omkranset af en billedramme på en kommode smiler Jakob Laugesen Madsen ud i stuen hos hans mor, Karin Linnemann.
På billedet har han en guitar i hånden, og det minder Karin Linnemann om, at hendes søn elskede at synge og spille musik.
Selvom billedet vækker gode minder, var det gemt væk i lang tid efter hans død for seks år siden.
- Jeg kunne ikke kigge på billeder de første fire, fem år. Jeg blev for ked af det, men nu er det dejligt at have ham fremme, siger Karin Linnemann.
En antagelse
Jakob Laugesen Madsen blev fundet død i sin lejlighed en uge før sin 28-års fødselsdag i marts 2009.
I flere år havde han været misbruger, og ud fra obduktionen vurderer lægerne, at han døde af en overdosis heroin. I obduktionserklæringen fra Retsmedicinsk Institut i Aarhus står der:
"Dødsårsagen antages at være forgiftning med morfin som følge af injektion med heroin eller efter snifning af heroin".
Utryg ved behandling
Selvom obduktionen antager, at dødsårsagen var en overdosis heroin, har Karin Linnemann i årevis tænkt på, om også behandlingen hos hendes søns psykiater har spillet en rolle.
I ni måneder frem mod dødsfaldet var Jakob Laugesen Madsen patient hos den hjerneskadede psykiater, og Karin Linnemann var utryg ved den behandling og medicin, han fik.
Hun husker særligt en dag, hvor hun havde været på apoteket med sin søn og hente medicin. Bagefter tog hun med ham hjem for at gøre rent i lejligheden.
- Da vi kommer hjem, tager han noget af medicinen. Så går der vel en halv time, og så siger han, at han bliver nødt til at lægge sig.
Der blev han liggende, og lå der fortsat, da Karin Linnemann skulle af sted, husker hun:
- Da kan vi næsten ikke få liv i ham. Han er fuldstændig bedøvet. Nærmest bevidstløs. Vi skal ruske i ham, fordi vi vil have, at han skal låse døren efter os, når vi gik.
Møde med psykiateren
Mens Karin Linnemann oplevede, at Jakob Laugesen Madsen var godt tilfreds med sin psykiater, blev hun selv med tiden mere og mere urolig.
- Jeg kunne se, at Jakob fik det værre og værre, blev tyndere og tyndere og så mere og mere dårlig ud.
Den negative udvikling fik Karin Linnemann til at bede om et møde med psykiateren uden sin søn.
Hun husker, at hun her spurgte ind til, om Jakob Laugesen Madsen kunne komme i behandling for sit misbrug, men det fik hun ikke noget ud af.
-Han siger sådan set bare, at Jakob ikke er klar til, at der skal ske nogen ændringer, siger hun.
Undersøgelse af dødsfald
Udover mødet med psykiateren fik Karin Linnemann ikke gjort opmærksom på, at hun fandt behandlingen af hendes søn forkert - før han døde.
- Jeg havde ikke overskuddet. Det havde været hårdt i de mange år, hvor Jakob var misbruger, siger hun.
Men nu håber hun, at hans dødsfald kan blive undersøgt til bunds.
En opgørelse fra Region Midtjylland viser, at Jakob Laugesen Madsen er en af de 65 personer, der var patienter hos psykiateren mellem 2007 og 2013, som i dag er døde.
På nuværende tidspunkt kan man ikke konstatere, om nogle af dem er døde af fejlbehandling hos psykiateren, men tallet understreger, at dødsfaldene skal undersøges grundigt.
Det mener flere eksperter og pårørendeforeningen Bedre Psykiatri.
Ro på
Karin Linnemann mener, at en undersøgelse af dødsfaldene vil vise de afdøde respekt, og så vil det hjælpe hende videre.
- Jeg har haft den der spænding i alle årene om, hvad der egentlig skete. Fordi jeg synes, at det har været mystisk. Jeg har ikke følt, at jeg kunne få noget at vide. Og jeg ved, at det vil give mig en utrolig indre ro at kunne lægge låg på, siger hun.
I morgen torsdag skal sundhedsminister Nick Hækkerup (S) endnu engang i samråd i sagen om den hjerneskadede psykiater. Det foregår fra kl. 14.00.
Du kan læse mere om sagen på vores temaside her, og hvis du mener at have oplysninger i sagen, hører vi gerne fra dig på psykiatri@dr.dk